Trenutno se predvaja:
11. januar 2021 ob 10:03 Novice

Ponudbe za Staro šolo Korte bodo odprli še ta teden

Danes se izteka rok za oddajo zavezujočih ponudb za hotelski kompleks Stara šola v Kortah in stanovanjsko stavbo, skupno 4 nepremičnine z opremo, vključno z bazenom, dvoriščem in vrtom. Izhodiščna cena znaša 1,7 milijona evrov.
Foto: Booking.com
Foto: Booking.com

Trenutni najemnik ima predkupno pravico, prav tako tudi občina, ki pa je ne namerava uveljavljati.

Guesthouse Stara šola Korte je lepo urejen hotelski kompleks, ki ga sestavljajo trije objekti. V prvem so sobe, skladišče in savna, v drugem luksuzni apartmaji, v tretjem pa recepcija, jedilnica, kuhinja, sejna soba, dva apartmaja in prostori za zaposlene. Staro šolo je leta 2006 kupil koprski podjetnik Dimitrij Vivoda in jo še maja isto leto tudi odprl.

Deset let pozneje jo je bil prisiljen prodati zaradi drugega posla, nakupa nepremičnine v Izoli iz stečajne mase gradbenega podjetja Stavbenik. Vivoda je Staro šolo najprej nameraval zastaviti, na kar pa banka ni pristala, zato jo je prodal družbi Car Target Group, ki je zdaj v stečaju. Nekdanji lastnik razmišlja o ponovnem nakupu.

Kompleks je bil temeljito obnovljen, kar pa ne velja za četrti objekt, ki je prav tako naprodaj in ga je možno priključiti hotelu. Stečajni upravitelj potrjuje, da je zanimanje za Staro šolo veliko.

Tržna vrednost, ki jo je določil profesionalni cenilec in znaša 1,737 milijona evrov, je tudi izhodiščna cena. Hotelski kompleks ima v najemu družba Oleander Resort, ki je v lasti Iztoka in Žana Krumpaka, in ima tudi predkupno pravico.

Zavezujoče ponudbe bodo odprli še ta teden.

Jasna Preskar


Zadnji prispevki