Trenutno se predvaja:
12. februar 2020 ob 12:54 Novice

Ponudniki skupaj do kolesarjev na planoti

V okviru projekta Kolesarjenje na Banjški in Trnovski planoti so ustanovili Svet turističnih ponudnikov. Z njim želijo povezati različne ponudnike za razvoj turizma na planoti.
Projekt skupaj z lokalno skupnostjo sofinancira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja. Foto: Alojz Hojak
Projekt skupaj z lokalno skupnostjo sofinancira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja. Foto: Alojz Hojak

Projekt Kolesarjenje po Banjški in Trnovski planoti kot vodilni partner vodi Ustanova Fundacija BIT planota, sodelujejo pa še Zavod Turistično središče planota, Mestna občina Nova Gorica in dva ponudnika. O razlogih za ustanovitev Sveta turističnih ponudnikov vodja projekta Darijan Krpan s Fundacije BIT planota pravi:

"Ponudniki so izrazili željo, da skupaj pristopijo k razvoju kolesarstva na planoti. Cilj je bolj dolgoročen. Kolesarjenje in druge produkte razvijati in promovirati skupaj."

Gostilna s prenočišči Martina Gorjan Sulič je eden od ponudnikov in partnerjev projekta.

"Največjo možnost oziroma prednost tega projekta vidimo v tem, da smo končno nastopili skupaj in bomo tudi naprej skupaj nastopali kot ponudniki. Tako lahko zagotovimo, da obiskovalce, ki pridejo na planoto, zadržimo ne samo dan. S kolesi bodo lahko šli od ponudnika do ponudnika. Tam poskusili, kupili stvari in v tem se vsi na planoti bolj vidimo aktivne"

Trenutno je na Banjški in Trnovski planoti registriranih več kot 20 različnih ponudnikov in večina naj bi jih v oblikovanju skupnega turističnega produkta tudi sodelovala. Računajo, da se jim bodo v prihodnje pridružili tudi tisti, ki niso registrirani. V okviru projekta so že kupili 12 koles, zdaj pa bodo oblikovali več poti, ki bodo obiskovalce popeljale med različnimi ponudniki. Celoten projekt je ovrednoten na nekaj manj kot 70 tisoč evrov.

Ingrid Kašca Bucik


Zadnji prispevki