Trenutno se predvaja:
17. julij 2019 ob 16:55 Novice

Poostritev ukrepov za večjo varnost na posoških cestah

Prometne razmere na območju Policijske uprave Nova Gorica so se v letošnjem prvem polletju zelo poslabšale. V prometnih nesrečah je na severnoprimorskih cestah umrlo že 11 ljudi, od tega v Posočju kar osem.
BoBo
Župani posoških občin, predstavniki policije, direkcije za infrastrukturo in agencije za varnost prometa danes v Tolminu iskali odgovor, kako izboljšati prometno varnost v Posočju. Foto: BoBo

Razmere v juniju in juliju so zelo tragične, ugotavlja policija. Po njenih podatkih je poleg Savinjske regije prometna varnost najslabša še na Severnem Primorskem. Ob 11-ih smrtnih žrtvah beležijo še 34 hudo in prek 140 lažje poškodovanih v prometnih nesrečah.Evgen Goverkar iz Policijske uprave Nova Gorica:

"Razmišljamo, da bi sploh za vikende še povečali našo prisotnost na tem območju."

Kajti prav z nedeljskimi poostrenimi nadzori policija ugotovi od 30 do 40 kršitev motoristov in drugih voznikov. V posoških občinah že zdaj veliko stavijo na preventivo, razmišljajo o številčni okreptivi redarske službe in vlaganjih v ceste, napoveduje tolminski župan Uroš Brežan:

"Verjamem, da lahko tudi z izboljšanjem, z investicijami v cestno infrastrukturo predvsem po Dolini Soče, bistveno doprinesemo k izboljšanju varnosti na teh naših cestah."

Dogovorjene ukrepe za večjo varnost na cestah v Posočju povzema Vesna Marinko iz agencije za varnost prometa:

"Na razpolago so različni merilniki hitrosti, prav tako bo Agencija za varnost prometa zagotovila silhuete motoristov policistov, ki bodo postavljeni predvsem na teh najbolj obremenjenih cestah."

Povezali se bodo tudi z odgovornimi za promet na italijanski in avstrijski strani, dosežke tolminskega srečanja pa naj bi pregledali na vnovičnem srečanju jeseni, napovedujejo še v agenciji za varnost prometa.

Valter Pregelj


Zadnji prispevki