Trenutno se predvaja:
9. oktober 2019 ob 08:53 Novice

Pošta Slovenije: "Enoto v Jagodju bomo konec leta nedvomno zaprli!"

Zaradi racionalizacije poslovanja je Pošta Slovenija v zadnjem obdobju zaprla več poslovalnic; na udaru se je znašla tudi tista v izolskem Jagodju, kjer pa zaprtju odločno nasprotujejo.
Radio Koper
Prva dražba je bila neuspešna, dražiteljev ni bilo. Foto: KS Jagodje-Dobrava

Izolani pošte v Jagodju ne dajo. Organizirali so številne akcije in zbrali skoraj 2400 podpisov proti zaprtju poslovalnice, pojasnjuje predsednik krajevne skupnosti Jagodje-Dobrava, Matjaž Gergeta.

"Trudili se bomo po najboljših močeh. Še vedno smo prepričani, da Izola s 17 tisoč prebivalci z eno samo pošto ne more preživeti."

Podpise bodo zbirali še teden dni, nato pa jih poslali na najrazličnejše naslove. Z razlogi, s katerimi pošta utemeljuje zaprtje, se ne strinjajo in vztrajajo, da bi morala biti obravnava individualna.

"Še vedno smo mnenja, da bi moral AKOS pravilnik prilagoditi in se z vsako pošto in krajem ukvarjati individualno. Vsak kraj ima namreč svojo morfologijo in tako tudi deluje."

A Pošta Slovenije je neomajna. Direktor poslovne enote Koper Damjan Lah pravi, da je zaprtje dejstvo:

"Splošno in javno izražanje nezadovoljstva prebivalcev posameznih lokalnih skupnosti seveda ne vpliva na spremembo strategije niti na spremembo poslovni načrtov Pošte Slovenije, tako da bomo pošto v Jagodju nedvomno konec leta 2019 zaprli."

Njeno delo bo prevzela centralna pošta v središču mesta, ki od začetka tega tedna posluje po novem urniku. Prostore v Jagodju prodajajo. Prva dražba je bila v začetku tega meseca, dražiteljev ni bilo:

"Mi bomo javno dražbo ponovili v sklopu prodaje ostalih prostorov Pošte Slovenije."

Skoraj dvesto kvadratnih metrov veliki prostori so bili na prodaj za 335 tisoč evrov.

Jasna Preskar


Zadnji prispevki