Trenutno se predvaja:
23. marec 2020 ob 12:47 Novice

Pouk na daljavo je stekel

Učenci in dijaki se zaradi trenutnih razmer izobražujejo na daljavo. Nekateri so v spletne učilnice vstopili že minuli teden, na drugih šolah začenjajo danes. 
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Na izolski Osnovni šoli Livade so s poukom na daljavo začeli minuli teden. Vključenih je vseh 445 učencev, do spletnih učilnic pa dostopajo prek šolske spletne strani. Učenje je steklo brez težav, pove ravnateljica Maja Cetin: "Učitelji mi sporočajo, da so nekateri kar dnevno 'na liniji', kot se reče. Nekatere učiteljice pravijo, da imajo kar dosti več dela z individualno razlago in s podajanjem informacij. Pouk na daljavo poteka tudi pri podaljšanem bivanju in to bomo danes nadgradili, tako da bodo učiteljice ponujale vsebine, ki so bolj sprostilne!"

Učenci razredne stopnje, torej od prvega do petega razreda, prejemajo tedensko učno gradivo po elektronski pošti, drugi imajo učna gradiva in naloge v spletnih učilnicah, pravi ravnateljica Osnovne šole Koper, Niti Krota Bagari: "V družinah, kjer je več sorojencev, bodo morali delo starši načrtovati tako, da ga bodo razporedili čez dan. Za otroke, ki nimajo možnosti dostopa do gradiva, pa so se učitelji organizirali tudi s pomočjo predstavnikov staršev in drugih; to gradivo lahko otroci prejemajo na različne načine, nenazadnje tudi po pošti." Takih učencev je sicer le nekaj od skupno več kot 900 otrok, dodaja ravnateljica koprske šole.

Na Gimnaziji, elektro in pomorski šoli v Piranu so učna gradiva že dober teden dostopna dijakom, je povedal ravnatelj Borut Butinar: "Poleg spletnih učilnic so učitelji začeli uporabljati tudi youtube, vox, program za konferenčno delo. Nekateri so že prej delali z dijaki interaktivno, tako da pouk od torka poteka redno. Smo pa v želji in strahu, da vsebine ne bi bile opravljene, na začetku preobremenili dijake. V tem tednu bomo dobili že pravo mero, koliko dijaki predelajo doma."

Dvema dijakoma, ki nista imela dostopa do spletnih orodij, so tiskana gradiva poslali na dom. Dijaki so se tudi že prijavili na spomladanski rok mature, pravi ravnatelj. Ta poteče konec marca.

Tjaša Lotrič


Zadnji prispevki