Trenutno se predvaja:
17. maj 2018 ob 14:55Novice

Prebivalce Obale presenetilo močno neurje s točo

Obalo je okoli 12. ure zajelo neurje s točo, ki je med drugim najbolj prizadela okolico Olma in Šalare.
toča
V naselju Olmo pri Kopru je toča dobesedno prekrila ulice. Foto: Radio Koper/Ada Šavko

Močan dež z vetrom je ponekod prešel v točo, ki je prekrila travnate površine in povzročila nevšečnosti v prometu. Kakšno škodo je neurje povzročilo na kmetijskih pridelkih, še ni znano.

Močno deževje, ki se je okoli 12tih razbesnelo nad obalo, je povzročilo kar nekaj nevšečnosti. Koprski poklicni gasilci še vedno pomagajo v Cimosu v Šalari. Zaradi obilice dežja in sodre so se tam zamašili vodotoki, voda je poplavila proizvodno halo, zaradi česar so morali prekiniti delo. Prav tako je zaradi poplave za nekaj časa obstala proizvodnja v proizvodnem obratu Hidromatica v Olmu v koprski občini. Gasilci so na pomoč priskočili tudi občanom v zaledju Kopra, kjer je poplavilo nekaj kleti.

Kot poročajo Primorske novice, se je v neurju vsul strop v dveh trgovinah Agrarie Koper v Ulici 15. maja. Kot je pojasnil direktor Kmetijske zadruge Agraria Robert Fakin so se zaradi toče zamašili žlebovi, zato voda ni imela kam odtekati, stropne ploše so se prepojile z vodo in popustile. K sreči ni bil nihče poškodovan, gmotne škode še niso ocenili.

O močnih padavinah so poročali tudi z Baredov v izolski občini. Oljkarja Mirana Adamiča, ki ima oljčnik na Baredih, smo vprašali, ali je sodra povzročila škodo.


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki