Trenutno se predvaja:
13. april 2021 ob 06:49 Novice

Pri nas kampi zaprti, pri južnih sosedih odprti

Odprtje turizma je predvideno v t.i rumeni fazi sproščanja ukrepov. To žalosti tudi goste avtokampov, ki menijo, da bi lahko v svojem mehurčku - prikolici, šotoru ali mobilni hiški lahko bivali že prej.
Gost je v ankaranski Adrii le premaknil prikolico. Bivati v njej pa še ne sme. Foto: Radio Koper
Gost je v ankaranski Adrii le premaknil prikolico. Bivati v njej pa še ne sme. Foto: Radio Koper

Tovrstni turizem je sicer na Hrvaškem mogoč kljub slabšanju epidemiološke slike. Preverili smo, kako je pri nas. Jure z Gorenjske je v ankaranski kamp prišel le zato, da prestavi prikolico z običajnega mesta ob morju, ki ga ima v najemu že desetletja: "Če bi bila normalna sezona, bi bili dva tedna že v prikolici. Saj bomo maja spet!"

V času pred epidemijo smo lahko aprila v družinskem kampu v Ospu že zasledili prve tuje goste. Tokrat je povsem drugače. Foto: Radio Koper

Takega optimizma pa ne deli Klemen Hren urednik portala avtokampi.si, ki meni, da kampov pred drugo polovico ne bodo odpirali. Povsem drugače je pri sosedih: "Tudi čez zimo je bilo v Istri nekaj kampov odprtih, tudi solidno zasedenih z nemškimi gosti, ki so se preselili na toplejše. Preostali bodo odprli vrata konec aprila, v začetku maja."

V ankaranski Adrii izvajajo investicijska in vzdrževalna dela. Foto: Radio Koper

Že lansko leto je pokazalo, da si vedno več ljudi želi oddiha v naravi. "Težko bi rekel, da se bodo kampi odprli prej kot hoteli, upamo pa, da bo datum znan čimprej, saj se morajo turistični delavci na to pripraviti. To ni možno v dnevu ali dveh," pravi Hren.

Že včeraj bi si želeli odprtja," pa dodaja Sorina Vovk, ki upravlja družinski kamp v Ospu in v njem ponavadi bivajo tuji gostje. "Lani je bil porast naših gostov, predvsem zaradi bonov. Mogoče nas bo to tudi letos rešilo. Upamo na čimprejšnje odprtje, smo zagnani, imamo voljo! Glede na to, da nisi v objektu, da si na zraku, bi lahko že zdaj imeli odprto."

Kampi se na odprtje pripravljajo. V ankaranski Adrii so denimo prenovili sanitarne vozle, na voljo pa bo tudi povsem nova ponudba mobilnih hišic visokega kakovostnega razreda. Rezervacije za poletno sezono že sprejemajo.

Tjaša Škamperle


Zadnji prispevki