Trenutno se predvaja:
5. december 2019 ob 07:05 Novice

Primorske novice: Aleš Bržan bi tudi danes premagal Borisa Popoviča

V anketi Ninamedie je Bržan prejel 44,4 % glasov, Popovič pa 38,1 %. 8,6 % vprašanih ne bi volilo nobenega od njiju.
Aleš Bržan bi tudi danes premagal Borisa Popoviča, je pokazala anketa, ki jo je za Primorske novice pripravila agencija Ninamedia. Foto: Radio Koper
Aleš Bržan bi tudi danes premagal Borisa Popoviča, je pokazala anketa, ki jo je za Primorske novice pripravila agencija Ninamedia. Foto: Radio Koper

Če bi bil ponovno drugi krog volitev za župana, koga bi volili. To je bilo vprašanje, ki ga je agencija Ninamedia za časnik Primorske novice zastavila 300 občanom Kopra. Rezultat je pokazal, da bi Aleš Bržan tudi danes postal župan.

Rezultate je za naš radio komentiral odgovorni urednik Primorskih novic Antiša Korljan.

Je tak rezultat presenečenje?

Aleš Bržan je uspel ustvariti razliko v primerjavi z lani, to je presenečenje. Sicer pa sem sam rezultate pričakal zelo neobremenjeno, namenoma nisem delal špekulacij, v katero smer bi lahko šlo.

Ninamedia je občane vprašala tudi, ali se razmere v občini spreminjajo. Kakšne so ugotovitve?

Ugotovili smo, da približno enak odstotek ljudi ocenjuje, da se razmere spreminjajo bodisi na boljše bodisi na slabše. Velika večina, več kot polovica, pa meni, da razmere v občini ostajajo enake.

Je tudi to, da razmere ostajajo enake, za koga razočaranje?

Vir: Primorske novice

Tu bi aktualnemu županu dal nekaj bonusa. Bržan je na oblasti približno leto dni, realno pa zaradi zapletov in pritožb po volitvah, manj kot leto. Vsako prvo leto nove oblasti je zahtevno, ker podeduje projekte, proračun je zastavljen. Prvo leto nobena nova oblast ne more prav veliko narediti. Zato bo treba za prave rezultate dela trenutne občinske oblasti počakati še kakšno leto. Treba je tudi vedetei, da velika večina občanov zazna stvari, ko se te dejansko zgodijo in ne, ko je sprejet proračun.

Leto dni po volitvah so privrženci in nasprotniki sedanjega ali bivšega župana še vedno daleč na nasprotnih bregovih. Zakaj?

Zdi se mi, da se v Kopri pozablja, da je menjava oblasti del povsem običajnega demokratičnega procesa in da ni nobena katastrofa, če nekdo neha biti župan ali če nekdo postane župan. Menjava oblasti na volitvah je nekaj najbolj običajnega, zato se mi zdi pretirano delati scenarije katastrofe.

Andrej Šavko


Zadnji prispevki