Trenutno se predvaja:
5. december 2019 ob 11:38 Novice

Primorski tehnološki park z novimi idejami

V podjetniško skupnost Primorskega tehnološkega parka so na sinočnji prireditvi v Volčji Dragi na Goriškem sprejeli nove ekipe in posameznike, ki so zaključili šesttedensko zagonsko šolo Podjetniški TOP program.
Prostori Primorskega tehnološkega parka na območju nekdanjega mejnega prehoda v Vrtojbi. Foto: Facebook/Primorski tehnološki park
Prostori Primorskega tehnološkega parka na območju nekdanjega mejnega prehoda v Vrtojbi. Foto: Facebook/Primorski tehnološki park

Med več kot 25-imi prispelimi podjetniškimi idejami jih je v končni izbor prišlo dvanajst najbolj perspektivnih. Dvanajst zagonskih podjetij z mladimi, nadebudnimi podjetniki se je lotilo idej od nasvetov za opremo stanovanj, izdelave bioplastičnih nosilcev, vinske degustacije, fotografskih platform, breztežnostnih počivalnikov, predrazrezanih kartonastih pol do skrbi za otroke.

Teja Bajt razvija inovativen krožek 3D risanja in tiskanja z namenom: "Predvsem izobraziti oziroma obvestit' ljudi, da to, kar počnemo, ni samo zabava, ampak je cilj učenje in pridobivanje novih znanj otrok." Regina Podberšič bo prodajala zrak - z zdravilnimi učinki iz čebeljih panjev: "Glede na to, da je nekaj novega in se še razvija, verjamemo, da ima potencial, da bomo dosegli veliko kupcev."

S tovrstnimi podjetniškimi programi bodo zagotovo nadaljevali, poudarja direktorica Primorskega tehnološkega parka Tanja Kožuh - tudi s pomočjo denarja iz evropskega regionalnega sklada: "Zaprosili smo za dobrega pol milijona sredstev. Te dni pričakujemo sklep. Nadejamo se, da bomo ta sredstva dobili, zato da bomo v prihodnjih treh letih lahko še naprej zagotavljali tako visoko kakovost programov kot do zdaj." In tega bi se lahko poslužilo še več mladih podjetij, dodaja mentor Dejan Paravan: "Da pridobijo tista znanja, ki jim bodo omogočala, da bodo z manj riziki uspeli in se prebili skozi inicialne čeri."

V njihovih podjetniških programih je do zdaj sodelovalo prek 220 mladih podjetij, dve tretjini jih še vedno deluje, ocenjujejo še v Primorskem tehnološkem parku.

Valter Pregelj


Zadnji prispevki