Trenutno se predvaja:
21. september 2020 ob 21:01 Novice

Prizidek k Osnovni šoli Dušana Bordona

Na koprski Osnovni šoli Dušana Bordona se že nekaj let soočajo s prostorsko stisko. V letošnjem šolskem letu se bo tako začela gradnja prizidka.
Foto: Osnovna šola Dušana Bordona
Foto: Osnovna šola Dušana Bordona

Poleg dodatnih učilnic bodo dobili še novo knjižnico. Vrednost naložbe je milijon tristo tisoč evrov. Na začetku prihodnjega leta se bo predvidoma začela gradnja prizidka k Osnovni šoli Dušana Bordona. Prostorsko bo prizidek povezan z obstoječo stavbo in z delom, kjer poteka pouk razredne stopnje, je povedala ravnateljica Vesna Lavriša: "Šola bo s tem pridobila tri učilnice, glede na to, da se srečujemo s prostorsko stisko, saj se nam letno povečuje število učencev. Tako smo v letošnjem letu vpisali štiri oddelke učencev prvega razreda, skupno jih je nekaj čez 80. Lani smo imeli 563 učencev, letos jih je že 596."

Z dozidavo bo šola dobila nekaj več kot 500 kvadratnih metrov dodatnih površin v treh etažah, poleg učilnic še dodatne kabinete za izvajanje individualnega pouka ter sanitarije. Pomembna pridobitev za učence bo tudi nova knjižnica, saj zdajšnja ne ustreza prostorskim pogojem: "Knjižnica se ta trenutek nahaja ob vhodu v šolo. Pred več leti je bila urejena v teh prostorih, ker je prej imela svoj prostor v učilnici. Ampak glede na vse dejavnosti, ki se v knjižnici dogajajo, ugotavljamo, da je ta prostor absolutno premajhen in tudi ne zadošča normativom iz časov, ko je bila postavljena devetletka."

Koprska občina je v poletnih mesecih zaključila tudi gradnjo prizidka k Osnovni šoli v Marezigah. Po zunanji obnovi vrtca v Semedeli - enote Slavnik pa so letos uredili še notranje prostore.

Tjaša Lotrič


Zadnji prispevki