Trenutno se predvaja:
15. april 2019 ob 12:22Novice

Promet skozi krožišče v Strunjanu bo stekel ta teden

Dela na krožišču Strunjan so v glavnem zaključena, zaporo pa bodo ostranili do velikonočnih praznikov. Na direkciji za ceste poudarjajo, da ureditev sredinskega otoka upošteva zahtevo po prevoznosti izrednih prevozov za potrebe Marine Portorož.
Radio Koper/Lea Širok|
Foto: Radio Koper/Lea Širok

Situacija, ko se je tovornjak izrednega prevoza minuli teden zagozdil v krožišču, pa je nastala zgolj zaradi del, so nam pojasnili na direkciji za ceste. Sredinski otok ima namreč urejen tudi povozni del, ki ga bodo tovornjaki lahko uporabljali za izredne prevoze. Ureditev krožišča je stala dobrih 560 tisoč evrov.

Zastojev bo v Strunjanu tako konec že ta teden, drugače pa je na Kozini, kjer je zaradi gradnja krožišča pri izvozu iz avtoceste gneča zlasti ob jutranji prometni konici. Dela trenutno mirujejo, zgrajena pa je polovica krožišča. Drugo polovico bodo zgradili ob rušitvi cestninske postaje Kozina in preureditvi uvoza oziroma izvoza.

Skladno s terminskim planom bodo priključek Kozina zaprli po prvomajskih praznikih, s krožiščem vred pa naj bi ga ponovno odprli v zadnjih dneh maja.


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki