Trenutno se predvaja:
26. januar 2020 ob 20:44 Novice

Propadajoči dom v Vrtojbi naj bi čez eno leto dobil 140 stanovalcev

Severnoprimorska regija ima na voljo tisoč sto postelj v domovih za starejše in pri dveh zasebnikih. V čakalni vrsti za sprejem čaka kar dva tisoč starostnikov, tisoč osemsto je takšnih, ki bi zaradi različnih razlogov to oskrbo potrebovali takoj.
Družba za upravljanje terjatev bank je uradno postala lastnica socialnega centra Vrtojba leta 2015. Foto: Primorske novice
Družba za upravljanje terjatev bank je uradno postala lastnica socialnega centra Vrtojba leta 2015. Foto: Primorske novice

Očitno so se pristojni le zganili in našli rešitev, ki bo vsaj nekoliko omilila stisko na Goriškem. Propadajočo stavbo v Vrtojbi v lasti DUTB-ja bodo najprej dokončali in jo kasneje oddali v najem podjetju Thermana, ki že upravlja tak dom v Laškem. Predsednica društva Srebrna nit, Biserka Marolt Meden, v zadnjem času neusmiljeno trka na vest politikov in jim očita, da ne znajo poskrbeti za starostnike: "To je ob na pol zgrajeni veliki stavbi v Vrtojbi velika sramota, da država ni uspela zagotovit sredstev za odkup".

Država je očitno našla rešitev za nasedlo naložbo. Andrej Lazar, direktor upravljanja nepremičnin na DUTB-ju, je napovedal, da bodo v Vrtojbi čez eno leto že sprejeli 140 stanovalcev: "V naslednjem letu bomo dom zaključili, ga dokončali sami in pridobili uporabno dovoljenje. Dom bomo oddali družbi Thermana, ki je naša odvisna družba in uspešno opravlja dom v Laškem, prevzeli bodo še upravljanje doma v Vrtojbi."

Ob tej rešitvi so si oddahnili člani vrtojbenske Civilne iniciative, ki so, v navezi s primorskim poslancem Matjažem Nemcem, trkali na številna vrata in zahtevali rešitev za propadajočo stavbo. Z rešitvijo je zadovoljen tudi šempetrsko-vrtojbenski župan Milan Turk in podžupanja novogoriške mestne občine Elena Zavadlav Ušaj: "To je prav gotovo dobra in lepa novica za naše območje in objekte, ki tam propadajo. Res je, tudi za Mestno občino Nova Gorica je to dobra novica, predvsem zato, ker se je ves čas v to zgodbo vključevala."

Za že zgrajena varovana stanovanja v Vrtojbi pa se na DUTB-ju dogovarjajo z novogoriškim stanovanjski skladom, ki bi jih lahko najel in potem oddajal. V nasprotnem primeru jih bodo uporabnikom sami oddajali v najem.

Nataša Uršič


Zadnji prispevki