Trenutno se predvaja:
10. avgust 2018 ob 17:24Novice

S kanalskega mosta so spet skakali v Sočo

29. tovrstna športno-turistična prireditev se je začela v petek, najzanimivejši del pa je bil na sporedu v nedeljo.
Foto: MMC RTV SLO

Med skakalci iz Slovenije, Italije, Poljske, Srbije ter Bosne in Hercegovine tudi tokrat - kljub velikim prizadevanjem prirediteljev iz Turističnega društva Kanal - ne bo ženske predstavnice. Vsakič težje je dobiti skakalce, predvsem za figurativne skoke, ki so za obiskovalce najbolj zanimivi, pojasnjuje predsednik omenjenega društva, Branko Dolenc: "Poleg tega so premije teh skakalcev drugod po svetu, na primer na Baliju, francoski obali, enormno velike, ker pritegnejo veliko turistov. Mi si tega ne moremo privoščiti. Naš denarni sklad je 1.500 evrov za vse skakalce. Zmagovalec dobi 300 evrov."

Domačin Domen Gabrijelčič se je s 17 metrov pognal v reko Sočo "na noge" približno 50-krat, razen rdečih in pekočih rok do zdaj ni bilo hujšega: "Vedno je tako, da ne veš, kaj se bo zgodilo v zraku, kako boš pristal, kako boš imel roke, ali boš trd ..."

Starejši kolega Dalibor Tomič, ki ima za seboj prek 200 skokov, je ob priložnosti že poudaril: "Pač, Kanalci smo znani po tem - prideš gor, nisi Kanal'c, če ne skočiš z mosta, no."

Za premagovanje strahu pa v kanalskem Turističnem društvu pripravljajo vsako leto tudi delavnico, na kateri se mladi pogumneži urijo v skokih v reko Sočo z višine tja do petih metrov.

Prispevek Valterja Preglja.


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki