Trenutno se predvaja:
17. julij 2019 ob 15:07 Novice

S knjigo tudi na bazen

Poležavanje na plaži in ob bazenih pripomore k večji izposoji knjig v knjižnicah. K večjemu številu bralcev že več kot 10 let pripomore tudi projekt Lavričeve knjižnice Ajdovščina, knjiga na bazenu.
AP|Knjižnica ne ponuja samo čtiva v slovenščini, ampak tudi nekaj najpogosteje slišanih tujih jezikov na slovenskih plažah.
Tudi letošnje poletje so na bazen Športnega centra Police preselili del svojega knjižničnega gradiva. Foto: AP

Z višjimi poletnimi temperaturami se je v Ajdovščini odprl zunanji bazen, poleg tega pa ponovno tudi knjižnica ob njem. Knjige in revije si lahko ob obisku izposodite brez članske izkaznice, pred odhodom pa jih vrnete nazaj na knjižno polico. Bibliotekarka Marija Bajc:

"Velikokrat se nam dozdeva, da gredo ljudje na bazen in tam imajo potem tudi čas za to, da ležijo v senci in bi tudi kakšno lahko stvar prebrali, niso pa s seboj vzeli gradiva. In potem smo rekli, kaj pa če bi mi naredili en tak izbor, nekaj knjig in revij, in bi si jih ljudje lahko tam izposodili."

Direktor Zavoda za šport Ajdovščina Uroš Pintar pojasnjuje, da z Lavričevo knjižnico že vrsto let odlično sodelujejo.

"Lavričeva knjižnica nam omogoča brezplačno izposojo knjig za kopalce letnega kopališča, tako da lahko obiskovalci brezskrbno berejo in uživajo na našem kopališču."

Tudi obiskovalci ajdovskega bazena so nad knjižnico na bazenu navdušeni.

"Odlično so se spomnili. Mislim si, da tudi ljudje tu pustijo revije in knjige, ki jih ne rabijo. To jim prav pride."

V Lavričevi knjižnici sicer ponujajo tudi pester program za vse generacije. Že jutri dopoldan si bodo lahko najmlajši ogledali morsko pravljico v izvedbi gledališča Bičikleta.

Meta Škvarč


Zadnji prispevki