Trenutno se predvaja:
11. julij 2019 ob 13:51 Novice

S projektom Pričarajmo nasmeh tudi letos na Debelem rtiču 500 otrok

V podjetju Tuš so v zadnjih sedemnajstih letih omogočili počitnice na morju 8.600 otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije.
Organizator
Dobrodelni projekt Pričarajmo nasmeh otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije zagotavlja lepše in bolj kakovostne počitnice, na katerih mnogi prvič vidijo morje. Foto: Organizator

V borovem gozdiču Mladinskega zdravilišča in letovišča na Debelem rtiču so dopoldne potekale plesne in ustvarjalne delavnice. Otroci so izdelovali havajske ogrlice, ob tem pa pletli tudi prijateljske vezi. Kot sta povedala prvošolca in petošolec, pa se na počitnicah najbolj veselijo kopanja:

Super je, se igramo in kopamo.

Lahko se tudi v bazenu kopamo ali pa v morju, pa imamo prijatelje in se zabavamo.

Se lahko kopamo, pa tudi ker lahko delamo različne stvari, pa imamo delavnice in lahko rišemo na kamne.

Za otroke so pripravili tako kreativne kot športne dejavnosti, je dejal pedagoški vodja v Mladinskem zdravilišču, Miha Olovec:

Od štafetnih iger, vodnih iger, iger na bazenu, izdelujejo razglednice, potem gremo en dan na izlet z ladjico v Koper, v vmesnem času, med počitkom igrajo družabne igre.

V okviru projekta "Pričarajmo nasmeh" bo med poletjem na počitnicah tudi letos na Debelem rtiču 500 otrok, je povedala predsednica Rdečega križa Slovenije, Vesna Mikuž:

Seveda imajo te počitnice, predvsem za socialno ogrožene otroke, zelo velik pomen, nekateri prvič vidijo morje, naučijo se plavat, tisti, ki doslej te možnosti niso imeli, ustvarjajo nova poznanstva in seveda odnesejo lepe spomine.

Anja Marjetič iz podjetja Tuš:

Odzivi tako otrok, staršev, pedagoških delavcev nas napeljejo na to, da s projektom nadaljujemo in veseli nas, da smo v teh sedemnajstih letih pričarali nasmeh 8600 otrokom.

Otroci bodo letovali na Debelem rtiču v petih različnih terminih, prva skupina prihaja iz Štajerske, dela Koroške in Prekmurja.

Tjaša Lotrič

Foto: Organizator


Zadnji prispevki