Trenutno se predvaja:
2. julij 2020 ob 07:10 Novice

S prometno strategijo do boljše kakovosti bivanja v Ankaranu

V Ankaranu potekajo priprave za izdelavo Celostne prometne strategije. Z njo naj bi v občini povečali varnost v prometu, vzpostavili učinkovit javni prevoz, spodbudili k pešačenju in kolesarstvu in tudi tako prispevali k boljši kakovosti bivanja v občini.
Foto: AP
Foto: AP

V Ankaranu prisegajo na participativni pristop pri načrtovanju strateških dokumentov. Občani so se zato lahko s svojimi predlogi vključili v pripravo strategije. Poročilo o njihovih predlogih bo zbrano v prihodnjem tednu, župan Gregor Strmčnik pa je povedal: "Znotraj Celostne strategije je treba zasledovati cilje življenja v naši skupnosti, ki je naravnano v spoštovanje narave, v zdrav način življenja, kar pomeni manj motornih prevoznih sredstev, več gibanja."

Občani so že večkrat izrazili želje po urejenih pešpoteh in kolesarskih stezah, novo prometno načrtovanje njihove želje uresničuje, ob tem vključuje tudi krepitev javnega potniškega in pomorskega prometa. Prometna strategija ureja tudi področje parkiranja, je pojasnil Strmčnik.
"Pripravljajo se novi načrti mirujočega prometa. Kam z avtomobili, njihovo število želimo zmanjšati, vendar je potrebno vzpostaviti nova parkirišča in podzemne parkirne hiše."

V juliju bodo v ankaranski občini za obiskovalce postavljeni tudi parkomati na območju Debelega Rtiča, Valdoltre in športnega centra Sveta Katarina. Brezplačno parkiranje v bližini plaž potem ne bo več mogoče.

Vesna Potočar Godnič


Zadnji prispevki