Trenutno se predvaja:
3. december 2020 ob 09:22 Novice

Sanacijo ceste čez Rebernice bodo kmalu zaključili

Po tem, ko je obnova regionalne ceste čez Rebernice zaradi pomanjkanja sredstev za kar nekaj časa zastala, zdaj Direkcija za infrastrukturo pospešeno dela. Pravkar izvaja drugo in tretjo fazo ureditve ceste.
Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper

V kratkem bodo sanirali tudi prvega od treh plazov na območju.

Sanacijo skoraj osem kilometrov ceste med Razdrtim in Podnanosom so razdelili na šest delov. Prvo fazo so zaključili leta 2013, po letih premora pa letos nadaljujejo z drugo in tretjo. Vodja sektorja za investicije v ceste na direkciji za infrastrukturo, Tomaž Willenpart: "Večino asfalta želimo urediti v letošnjem letu, sicer pa bodo dela končana v prvi četrtini prihodnjega leta, odvisno od zimskih razmer. Gre za rekonstrukcijo ceste v dolžini slabih treh kilometrov."

Ob tem pa bodo sanirali še tri plazove, saj cesta poteka po plazovitem območju. Za ureditev prvega so že podpisali pogodbo z izvajalcem. Willenpart je razložil: "Gre za odsek na zgornji polovici ceste pod Razdrtim. Izvajalec bo začel z deli že letos, večja dela pa bo vseeno izvajal prihodnje leto."

Za omenjene naložbe bo direkcija namenila okrog 3,7 milijona evrov. V prihodnjem letu pa bodo pripravili projektno dokumentacijo za sanacijo naslednjega plazu. Willenpart pravi, da je najbolj realno, da bo izvedba stekla v letu 2022, saj je glede na projektne rešitve treba pridobiti tudi ustrezna zemljišča.

Na vipavski občini so zadovoljni, da je direkcija pospešila tempo obnove regionalke, ki bo pomembna pridobitev ne le v primerih, ko bo hitra cesta zaprta, ampak tudi kot izletniška alternativa.

Karin Zorn Čebokli


Zadnji prispevki