Trenutno se predvaja:
8. marec 2021 ob 11:09 Novice

Se bodo po izrednih volitvah vodstva Kluba goriških študentov strasti umirile?

Na današnjem izrednem občnem zboru prek spleta bo Klub goriških študentov - KGŠ, ki ga v zadnjem letu pretresajo medsebojna obtoževanja in nesoglasja zaradi lanskih volitev, izbiral svoje novo vodstvo.
Foto: Primorske novice/Leo Caharija
Foto: Primorske novice/Leo Caharija

Novogoriška upravna enota je namreč na pobudo poražene skupine študentov zavrnila vpis na uradni seznam na lanskih volitvah izvoljenega predsednika KGŠ-a. Nasprotujoči si strani pa se še naprej zapletata v spore.

Občnega zbora Kluba goriških študentov maja lani ni sklicala pristojna oseba in ni potekal na pravilen način, ugotavlja novogoriška upravna enota. Takrat izvoljeni predsednik Matjaž Bratušek, ki je zaradi zaposlitve odstopil konec lanskega decembra, upravno odločbo pa so prejeli šele v letošnjem januarju, upa: " ... da postopek vpisa zakonitega zastopnika ne bo trajal spet tako dolgo."

Upravna enota je odločila tako, kot je sam opozarjal, trdi študent drugega letnika informatike in kandidat za novega predsednika KGŠ-a Tomaž Povodnik: "Pričakujem, da se bodo zdaj izvedle volitve za predsednika in ponovno zavrnitev registracije, ker so nelegitimni organi, ker v bistvu je celoten občni zbor upravna enota zavrnila."

Sam pa je proti KGŠ-u vložil tudi tožbo. Na drugi strani pa protikandidatka in študentka prvega letnika ekonomije Leni Stevanovič meni, da upravna enota lahko odloča samo o predsedniku kluba, ne pa tudi o ostalih njegovih organih: "Žalostno pa je tudi, da sredstva in čas v klubu izgubljamo za reševanje težav s Tomažem Povodnikom."

Proti njemu so zaradi vlaganja lažnih listin na Upravno enoto in lažnega predstavljanja vložili kazensko ovadbo, pravijo še na KGŠ-u. Iz Študentske organizacije Slovenije pa sporočajo, da je v registru AJPES-a in ŠOS-a kot zakonita zastopnica KGŠ-a vpisana predsednica, ki je odstopila marca lani.

Valter Pregelj


Zadnji prispevki