Trenutno se predvaja:
1. maj 2021 ob 08:00 Novice

Se jeseni v Bovcu obeta gradnja doma starejših?

Bovški svetniki so z rebalansom proračuna včeraj soglasno zagotovili 210 tisoč evrov za nadaljevanje projekta doma starejših na Jezercah, ki naj bi ga zgradili do leta 2023. Občina mora zagotoviti upravljalca.
Lokacija, kjer bo stal dom starejših, za katero so pred kratkim pridobili gradbeno dovoljenje. Foto: Radio Koper/Mariša Bizjak
Lokacija, kjer bo stal dom starejših, za katero so pred kratkim pridobili gradbeno dovoljenje. Foto: Radio Koper/Mariša Bizjak

210 tisoč evrov je predvidenih za projektno dokumentacijo za izvedbo in načrt za opremo, na podlagi česar bodo lahko izbrali izvajalca del, je svetnikom pojasnil župan občine Bovec, Valter Mlekuž. "Dobili smo obvestilo z ministrstva, da je treba čim prej začeti. Po pogovorih z njimi imamo občutke zelo dobre. Po naših izračunih je najboljši možni scenarij, da se začne nekje septembra graditi. Drugi pogoj pa je, da dobimo upravljavca."

Tolminska enota Doma upokojencev Podbrdo. Foto: Radio Koper/Mariša Bizjak

To naj bi postal dom upokojencev Podbrdo, ki ima tri enote – na Petrovem Brdu, v Podbrdu in Tolminu. Svet zavoda bo o tem razpravljal prihodnjo sredo. Bovški občinski svetnik in poslanec Danijel Krivec ovir ne vidi: "Mislim, da ni nobenih problemov, glede na to, da je financiranje državno in da se pripravlja zakon o dolgotrajni oskrbi. Pri čemer je prav, da so domovi v državni lasti, ker bodo upravičeni do tega nadomestila."

Država naj bi k naložbi prispevala 70 tisoč evrov na posteljo, za celoten dom starejših s 63 posteljami v eno- in dvoposteljnih sobah to pomeni dobrih 4,4 milijona evrov.

Mariša Bizjak


Zadnji prispevki