Trenutno se predvaja:
17. januar 2019 ob 14:46Novice

Seja v Kopru le nekaj minut: Bržan lahko odgovori sodišču

Prva izredna seja, ki jo je sklical koprski župan Aleš Bržan, je trajala le nekaj minut. Mestni svetniki so mu podelili pooblastilo, da zastopa občino na Upravnem sodišču, kamor je Boris Popovič vložil tožbo zaradi volitev.
Radio Capodistria
Bržan ni želel komentirati Popovičevega poskusa, da bi mu odvzeli pooblastila. Foto: Radio Capodistria

Koprski župan Aleš Bržan mora Upravnemu sodišču v Novi Gorici poslati odgovor na predlog za začasno odredbo, s katero mu želi Boris Popovič odvzeti pooblastila, dokler sodišče ne odloči o njegovi tožbi.

"Odvetniška družba Mužina, Žvipelj in partnerji mora ekspresno hitro pripraviti odgovore za začasno odredbo, poslati jo moramo še danes."

Kako si Bržan razlaga poskus Popoviča, da bi mu odvzeli pooblastila? "Tega ne želim komentirati." Sklep današnje nekajminutne seje je bil sprejet soglasno, zanj je glasoval tudi Boris Popovič.

Bržan je medtem odvetniški pisarni Matoz preklical nekatera pooblastila. Med drugim tudi za tožbo glede nakupa Hotela Koper. "Zadeva Hotel Koper je v postopku mediacije, pri kateri bomo sodelovali, da se zadeva zaključi. Moje stališče je, da bi morali od tega odstopiti in verjetno bomo tudi to naredili."

Postopek bo najverjetneje prevzela občinska pravna služba. Bržan ji je sicer naročil pregled vseh odprtih zadev na sodiščih, kjer je soudeležena občina. Nato bodo presodili, katera pooblastila odvetniškim družbam ohraniti in katera preklicati.

Podžupanov Bržan še ni imenoval. "Se pogovarjamo, štirje bodo gotovo. Nič ni narobe, če tudi politični del začne veliko bolj aktivno sodelovat pri upravljanju občine in sodelovanju z občani. To je koncept, ki si ga zaenkrat zastavljam."

Imenovanje podžupanov bi bilo, pravi Bržan, cenejše, kot zaposlitve v kabinetu.

Tjaša Škamperle


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki