Trenutno se predvaja:
10. oktober 2019 ob 09:26 Novice

Selitev invalidne mladine v novo stavbo decembra

Nova stavba bolnišničnega oddelka za invalidno mladino v Stari Gori je po slabem poldrugem letu zgrajena. Opravili so tehnični pregled, konec meseca pričakujejo uporabno dovoljenje.
Radio Koper
Naložba je vredna približno štiri milijone evrov in pol in v prvi fazi pomeni nove prostore za 25 hospitaliziranih otrok in mladostnikov. Foto: Mojca Dumančič

"Med graditvijo nove stavbe bolnišničnega oddelka za invalidno mladino v Stari Gori ni bilo večjih zapletov, dobili pa smo kakovosten objekt," je ob tehničnem pregledu povedal vodja projekta z ministrstva za zdravje Zoran Poglajen:

"Do sedaj poteka tehnični pregled z minimalnimi pripombami, nič drastičnega in menim, da bo izvajalec pomanjkljivosti odpravil v nekaj dneh, saj se že zaključuje pogodbeni rok konec meseca, kot sem rekel."

Denar za prvo fazo so pridobili tudi iz evropskih sredstev, podobno pričakujejo na ministrstvu za zdravje tudi za drugo fazo, ki obsega oddelek za odrasle po možganskih poškodbah. Z novo pridobitvijo so zelo zadovoljni v šempetrski bolnišnici. Predstojnik tehnične službe Branko Podešva:

"Za prvo fazo računamo, da bodo vsa gradbeno obrtniška dela, vključno z nameščeno pohištveno opremo, končana do konca novembra in z decembrom računamo na selitev oddelka."

Vodja oddelka Sonja Šinigoj temu, po dolgih letih čakanja in prizadevanj, kar ne more verjeti:

"Pridobili smo nove bolniške sobe in prostore za izvajanje terapij. In prostore za druženje in dodatne podporne dejavnosti kot je vzgoja, ki jo izvajajo specialne pedagoginje Cirius Vipava."

Celotna naložba v nov bolnišnični oddelek v Stari Gori bo veljala nekaj čez šest milijonov evrov.

Valter Pregelj


Zadnji prispevki