Trenutno se predvaja:
15. april 2019 ob 09:33Novice

Šesti Istrski maraton privabil množico tekačev

Največji istrski športni dogodek je tokrat v mesta ob morju – še posebej Portorož – privabil veliko število ljudi. Šesti Istrski maraton, ki se ga je udeležilo več kot 5000 tekmovalcev, je poskrbel za dobro vzdušje.
Radio Koper/Alen Radin|
Foto: Radio Koper/Alen Radin

Minuli konec tedna je bil na Obali brez dvoma v znamenju Istrskega maratona. Šesti tovrstni maraton je poleg razgibanih tekaških tras ponudil tudi pester spremljevalni program, ki ga je svojim nastopom kronala Anika Horvat. Morda je k tokratnemu skromnejšemu obisku nekoliko prispevalo tudi slabše vreme, a kljub temu so Portorož preplavili predvsem številni tekači. Organizatorji so sicer pričakovali skoraj 20.000 obiskovalcev, a jih je prireditev obiskalo nekaj manj.

Ali so tekači in njihovi spremljevalci lahko tudi turisti? Klemen, ki prihaja iz Kranja, je nad slovensko Istro navdušen. Vendar pa ga turistična ponudba ni prepričala do te mere, da bi ostal v Portorožu kaj dlje, kot je načrtoval. "Žal bomo tukaj samo en dan, ker imamo še druge obveznosti. Poleg tega je maraton letos pred samimi prazniki in bi bilo potem vsega preveč.

Maraton je v Istro privabil tudi Dolenjce. Tekaško društvo Maraton iz Novega mesta se je v Portorož odpravilo v polni zasedbi. Poleg tega da so se udeležili samega teka, so si nedeljsko popoldne rezervirali za ogled različnih mest slovenske Istre. Kot je povedal njihov član Aleš Lindič, je za popolno doživetje zmanjkalo samo sonce. "Tako kot ostali rekreativno tekači tudi mi obiščemo mesta, da poleg teka to združimo tudi z ogledom. Molili smo, da bo danes lepo vreme, da bomo šli lahko kam na pivo, da se ne bomo skrivali v zaprtih prostorih."

Lea Šuligoj iz Turističnega združenja Portorož je izpostavila, da je bil projekt Love Istria, v katerem na ravni turistične destinacije slovenska Istra sodelujejo vse štiri istrske občine, prvič prisoten tudi na istrskem maratonu. "Že dobro leto sodelujemo skupaj turistična združenja iz občin Piran, Izola, Koper in Ankaran. Združujemo se pod imenom Love Istria in tako smo tudi na maratonu nastopili skupaj."

Najhiterjši maratonec je bil letos Aleš Žontar, ki z rezultatom 2 uri, 39 minut in 28 sekund ni izboljšal svojega najboljšega časa Istrskega maratona. Sedmo izvedbo istrskega maratona bo prihodnje leto gostil Ankaran.

Armin Sejarić


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki