Trenutno se predvaja:
11. januar 2021 ob 21:32 Novice

Sežanski Tabor zapušča še tretji uspešni trener

Nogometaši sežanskega Tabora so prvi del sezone končali na šestem mestu, ocena nastopov je bila pozitivna, v nadaljevanju pa bodo morali spet najti novega trenerja.
Foto: www.nkolimpija.si
Foto: www.nkolimpija.si

Goran Stanković se je dogovoril za sodelovanje z ljubljansko Olimpijo in sporazumno prekinil pogodbo s Sežanci. Stanković je že tretji trener v dobrem letu dni, ki je zaradi boljše ponudbe predčasno zapustil Kraševce.

Sežanski Tabor je že drugo sezono dobrodošla osvežitev prvoligaškega prvenstva nogometašev, dobre predstave in izidi ne ostajajo neopaženi. Prvoligaško zgodbo je začel Andrej Razdrh, ki je klub tudi popeljal v elitno konkurenco, po seriji dobrih tekem so ga v svoje vrste zvabile Domžale. Po Almirju Sulejmanoviću, ki mu ni šlo, so pred letom dni na Kras pripeljali Argentinca z italijanskim potnim listom, Maura Camoranesija. Nekdanji vrhunski nogometaš je na klopi Tabora navdušil, tako da je v pisarne sežanskega kluba prišla ponudba Maribora.

Camoranesi je zapustil Kras in se z Mariborom veselil naslova jesenskega prvaka. Tudi pri Camoranesijevem nasledniku so imeli Sežanci srečno roko, Goran Stanković je beležil dobre izide. Zdaj je tudi on že preteklost Tabora, odhaja v Olimpijo. Predstavnik vodtva Tabora, Saša Gulič: "Res je, Goran Stanković odhaja. Sporazumno smo prekinili pogodbo, lahko rečem, da smo se razšli na zelo prijateljski način. Goran Stankovič je prišel po Mauru Camoranesiju v velike škornje."

Kot pravi Gulič je svojevrstno priznanje dejstvo, da so njihovi uspešni trenerji zanimivi za večje klube."Si štejemo tudi v veliko čast, da iz tako majnega kluba kot je Sežana vzamejo trenerja. To je lepa stvar."

Tabor je na začetku priprav, za izbiro novega trenerja si bodo vzeli čas."Ni ravno na vrat na nos, da bomo v dveh, treh dneh bili primorani dobiti trenerja. Prvo se moramo usesti, dati glave skupaj in nato naprej načrtovati."

Tabor bo prvo prvenstveno tekmo v letu 2021 igral 6. februarja, ko bo gostoval pri ljubljanskem Bravu.

Primož Čepar


Zadnji prispevki