Trenutno se predvaja:
26. junij 2020 ob 09:22 Novice

Skaterji se veselijo novega parka na Bonifiki

Mestna Občina Koper bo na Bonifiki zgradila skate park. Objavila je javno naročilo, ki bo zaključeno čez dva tedna.
Skate park načrtujejo nasproti koprskega olimpijskega bazena. Foto: Radio Koper/Tjaša Škamperle
Skate park načrtujejo nasproti koprskega olimpijskega bazena. Foto: Radio Koper/Tjaša Škamperle

Športni objekt bo velik 1000 kvadratnih metrov. Skejterji in BMX-erji, združeni v Športnem društvu Obala Riders, so zadovoljni. Pred desetimi leti so se morali rolkarji posloviti z Bonifike, takrat so še upali, da le začasno, oz. za kratek čas. Obljub o novem parku so nato slišali preveč, pravi Aljaž Jerman iz društva Obala Riders. Do preobrata je prišlo pred letom in pol. V pogovorih z občino so se dogovorili o velikosti parka: "Izborili smo si slabih 1000 kvadratnih metrov, kjer bodo zdaj postavili park. Izborili smo si tudi to, da bo zasnova skate park takšna, da ga bo v prihodnosti moč širiti."

Pri zasnovi so sodelovali s projektanti: "Imeli smo dve javni delavnici, kjer je vsakdo lahko podal svoje ideje in predloge za skate park. Govorili smo o dimenzijah in oblikah. Nekomu je bolj všeč krivina, drugim stopnice. To bo prvi skate park v Sloveniji, ki bo zgrajen po idejah bodočih uporabnikov."

Skate park bo pri novem olimpijskem bazenu, kjer so v preteklih mesecih odlagali odvečni material, ki je nastal pri gradnji garažne hiše na Muzejskem trgu. Bodoči uporabniki si želijo, da bi bil nared jeseni in da bodo lahko pripravili tudi kakšno tekmovanje.

Tjaša Škamperle


Zadnji prispevki