Trenutno se predvaja:
26. junij 2020 ob 06:32 Novice

Slepota ni ovira za podjetništvo

Primorski tehnološki park s projektom Slepota ni ovira za podjetništvo v izboru za evropsko nagrado.
Foto: arhiv Društva MDSS Nova Gorica
Foto: arhiv Društva MDSS Nova Gorica

Za evropsko nagrado za podjetništvo se bosta letos potegovala dva slovenska projekta. Javna agencija Spirit Slovenija ju je kot nacionalni koordinator izbrala izmed petih projektov, ki so prispeli na letošnji natečaj. Poleg FestINNA - festivala inovativnosti se bo za naklonjenost Evropske komisije potegoval še projekt Primorskega tehnološkega parka v sodelovanju z Medobčinskim društvom slepih slabovidnih Nova Gorica.

Spirit Slovenija k natečaju za evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva vabi predvsem podporne ustanove na lokalni ali regionalni ravni in javne zavode. Odgovorna za spodbujanje podjetništva Irena Meterc: "Tako da mi smo letos izbrali dva projekta, ki sta izstopala po svoji vsebini, izvirnosti, vplivu na okolje in - kot sem že omenila - v prenosljivosti v druga lokalna ali regionalna okolja."

S projektom Slepota ni ovira za podjetništvo, predvsem pa z dovzetnostjo slepih in slabovidnih so v Primorskem tehnološkem praku zelo zadovoljni. A ob tem direktorica Tanja Kožuh ugotavlja: "Žal se za zdaj ta projekt počasi končuje. Seveda smo si pa z Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih iz Nove Gorice obljubili, da bomo iskali vire financiranja - tako na evropskih razpisih kot v lokalnem ali nacionalnem okolju, zato da bi s to aktivnostjo nadaljevali. Ker v njej vidimo velik potencial."

V projekt je bilo vključenih 12 slepih in slabovidnih iz vse Slovenije, dodaja predsednik novogoriškega društva Igor Miljavec: "Naj bi trije do štirje odprli svoj espe, mogoče kakšna spletna trgovina, mogoče kakšno svetovanje. Tako so nakazovali med samo dejavnostjo."

V agenciji Spirit Slovenija upajo, da bo slovenski podjetniški projekt po več letih vnovič deležen širše prepoznavnosti, nagrade pa bodo podelili na evropskem srečanju malih in srednjih podjetij novembra v Berlinu.

Valter Pregelj


Zadnji prispevki