Trenutno se predvaja:
9. oktober 2019 ob 11:15 Novice

Slovenske železnice gluhe za dopise občine Renče - Vogrsko

V Volčji Dragi že dalj časa opozarjajo na neurejenost železniške postaje. Slovenske železnice se na poziv krajevne skupnosti, naj poskrbijo za izgled postajališča, niso odzvale. Dokler jih nismo o zadevi povprašali mi
Radio Koper
V SŽ so se odzvali šele, ko smo nanje naslovili novinarska vprašanja. Travo so pokosili. Foto: Radio Koper/Nataša Uršič

Železniška postaja v Volčji Dragi je zadnja leta veliko manj obremenjena in uporabna, kot je bila včasih. Zato pa nič kaj v ponos kraju, opozarja predsednik krajevne skupnosti Dušan Nemec:

"Naša železniška postaja je sramota za celo občino. Je zelo zanemarjena. Slovenskih železnic sploh nič ne briga, kako je prostor urejen."

Za košnjo trave in robidovja skrbijo najbližji sosedje in občinski režijski obrat.

Problem je tudi zaraščenost opuščenih tirov, dodaja župan občine Renče - Vogrsko Tarik Žigon:

"Verjetno je treba samo začeti z dialogom. Da vemo, kaj bi lahko bilo v naši pristojnosti, kaj je v njihovi pristojnosti. Da bomo poskrbeli za urejenost vse naše okolice."

S SŽ-Infrastrukture pred naš mikrofon niso želeli, na naša vprašanja so se odzvali pisno. Med drugim navajajo, da je bila zadnja večja ureditev postaje Volčja Draga opravljena leta 2006 in da v okviru urejanja okolice izvajajo košnjo zatravljenih površin ob postajni stavbi. So pa tedaj, ko smo poiskali njihova pojasnila, vzpostavili tudi stik z lokalno skupnostjo, nam je še povedala odgovorna za stike z javnostjo na Slovenskih železnicah.

Valter Pregelj


Zadnji prispevki