Trenutno se predvaja:
6. december 2019 ob 12:12 Novice

Smučišče Kanin še ne obratuje

Na Kaninu se kljub napovedim danes še ni začela smučarska sezona. Kot so sporočili z Javnega zavoda Sončni Kanin, je razlog tehnične narave. V prihodnjih dneh vseeno načrtujejo zagon naprav, dostop do vrha smučišča pa bo z italijanske strani. 
Snežne padavine so najvišje slovensko smučišče v preteklih tednih prekrile s skoraj tri metre debelo snežno odejo. Foto: Miloš Batistuta
Snežne padavine so najvišje slovensko smučišče v preteklih tednih prekrile s skoraj tri metre debelo snežno odejo. Foto: Miloš Batistuta

Snežne padavine so najvišje slovensko smučišče v preteklih tednih prekrile s skoraj tri metre debelo snežno odejo. Turni smučarji so lahko na Kaninu uživali že v preteklih tednih. Uradno odprtje je bilo načrtovano danes, vendar zaradi poškodbe krožna kabinska žičnica in tako dostop do smučišča ne obratuje. Direktor zavoda Rok Ovsenik, nam je pojasnil, da so "včeraj v sklopu tehničnega pregleda, izvedli magnetoskop nosilne vrvi krožno kabinske žičnice, ki je od neviht in strel v preteklem mesecu poškodovana na nekaterih mestih. To so mikro poškodbe, nevidne na oko."

Zaradi varnostnih razlogov krožna kabinska žičnica ne bo obratovala, dokler ne izvedejo popravila. O njenem zagonu je danes še prezgodaj govoriti, pojasnjuje Ovsenik ter dodaja, da bo odprava napake trajala od 10 do 15 delovnih dni. "Ne gre za veliko dela, gre za zelo natančno delo in zato toliko časa."

Ostale naprave na smučišču so urejene in pripravljene na zagon. Danes se zato intenzivno pripravljajo, da jutri odprejo vrh Kanina, od koder je povezava na italijansko stran.
"To še ni zagotova informacija. Ta vikend moramo urediti še določene postopkovne zadeve. Na polno delamo na tem, upamo da nam bo uspelo." Smučarji bodo lahko torej do smučišča Kanin dostopali z italijanske strani iz Selle Nevee, ki je od Bovca oddaljena 30 kilometrov.

Meta Škvarč


Zadnji prispevki