Trenutno se predvaja:
21. september 2019 ob 13:01 Novice

Spoznajte Pina

Za turistično promocijo in informacije o turistični ponudbi v piranski občini po novem skrbi tudi pametni pogovorni robot Pino. Sicer pa prenovljeni, in letos nagrajeni, portoroški turistični portal beleži rekorden obisk.
Radio Koper
Pod okriljem Turističnega združenja Portorož in digitalne agencije April 8 je 'Istrijan Pino' s svojim profilom zaživel na družbenem omrežju facebook.

V piranski občini so tuji in domači gostje do konca julija ustvarili dober milijon prenočitev. Kar je podobno kot lani. A je poleti večjo rast težko doseči, poudarja direktor Turističnega združenja Portorož Igor Novel:

"Saj smo že leta in leta polni, stoodstotno."

Največja slovenska turistična destinacija mora staviti predvsem na večjo kakovost ponudbe z dodatnimi vsebinami, ki so skladne s svetovnimi trendi in pričakovanji gostov. Turistično združenje je denimo letošnje poletje v Portorožu obogatilo s številnimi raznolikimi dogodki.

"V naši raziskavi evalvacije destinacije, je ta element "night life", zabava in event bistveno poskočil kot v oceni leta 2018."

Sadove kaže tudi lanskoletna prenova spletne strani Portorož in Piran. Samo avgusta so na njem zabeležili 130 tisoč obiskov. Turisti pa lahko podrobne informacije o nastanitvah, dogodkih in drugem zdaj dobijo tudi od Pina. To je prvega turističnega robota v Sloveniji, ki ga podpira tehnologija umetne inteligence, poudarja vodja digitalnih projektov na Turističnem združenju Petra Rebec.

"Ko mu uporabniki zastavljajo vprašanja, se iz njih uči, in naslednjič ponudi najboljši možen odgovor. Ker je informacij lahko neomejeno, se bo sproti učil in vedno pametnejši bo."

Za enkrat se je z robotom Pinom mogoče pogovarjati le v pisni obliki in v angleščini. V prihodnosti bo tudi zvočno spregovoril v več tujih jezikih in seveda v slovenščini.

Lea Širok


Zadnji prispevki