Trenutno se predvaja:
11. junij 2018 ob 16:50Novice

Srčnost je bila tudi leto glavna prednost festivala Kino Otok

Na letnem prizorišču Manzioli v Izoli se je sinoči iztekel 14. filmski festival Kino otok, ki je za skoraj teden dni dal mestu poseben utrip.
Foto: Facebook/Kino otok / Nastja Frey Gorše

Na letnem prizorišču Manzioli v Izoli se je sinoči iztekel 14. filmski festival Kino otok, ki je za skoraj teden dni dal mestu poseben utrip.

Na veliko veselje gledalcev, ki v tem že poletnem času radi gledajo filme na prostem, saj Izola nima primerne kinodvorane, je dobil za nekaj dni vlogo letnega kina spet trg Manzioli. Tega so se razveselili tudi prireditelji. Selektorica Varja Močnik: "Manziolijev trg je zaživel v novejši obliki, v bolj sproščeni obliki. Jaz sem malo bolj stroga in bi imela malo manj luči. Glede na to, da je to neka lokacija, ki je javni kraj, se ne da čisto vsega postaviti, kot bi hotel."

Nekatere pomanjkljivosti je nadomestila srčnost tega festivala in gostov, ki so prišli. Kot je dejal italijanski režiser Marco Piccarreda pred projekcijo svojega filma: "To ni festival, ampak topel objem."

Festival je bil tudi ustvarjalen za male in velike, prvič so nekaj pozornosti namenili tudi slovenskim ustvarjalcem Matjažu Ivanišinu in Andreju Zdraviču.

Festival z nekaj filmi odhaja danes v Ljubljano, v Koper, ki je letos skusil prvo projekcijo na prostem, pa še pridejo. Varja Močnik: "Koper postaja lokacija, kjer bo zavod Otok dejaven s svojimi filmskimi pustolovščinami, predvsem za otroke in mladino, tako da bomo tam dejavni vse leto, seveda pa bo tudi otok še vedno prisoten tam."

Sicer pa tudi za petnajsto sezono napovedujejo enako usmeritev kot doslej, to je odprtost za filmske odzive na dogajanje v prostoru in času, ki ga živimo.

Prispevek Neve Zajc:


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki