Trenutno se predvaja:
9. december 2019 ob 10:56 Novice

Stavkajoči in uprava Hita vsak na svojem bregu

Po celotedenski stavki v Hitovih strokovnih službah še vedno ni prišlo do zbližanja stališč med stavkovnim odborom in upravo te novogoriške igralniške družbe.
Sedež podjetja Hit v Novi Gorici. Foto: Radio Koper
Sedež podjetja Hit v Novi Gorici. Foto: Radio Koper

V sindikatu gostinstva in turizma vztrajajo pri dvigu plač računovodjem za šest razredov, v Hitovi upravi pa čakajo na ustrezno utemeljitev te stavkovne zahteve. Neopravljeno delo se kopiči, a za zdaj po ocenah vodstva družbe poslovna škoda ne nastaja.

Stavkajo, ker so ostalim v strokovnih službah v preteklosti povečini že povišali plače, le računovodstvo je pri tem izviselo. Tako trdijo v sindikatu gostinstva in turizma v Hitu. Neopravljeno delo se kopiči, pravi predsednica sindikata in vodja stavkovnega odbora Erika Birsa: "Vse pač stoji, tako računi kot gostinska realizacija. Skratka, vse stoji. Uprava do zdaj ni pokazala zanimanja za zbližanje stališč." Uprava še vedno pričakuje utemeljitev sindikata za tolikšen dvig plač računovodij, odgovarja prvi mož Hita Tomaž Repinc: "Spoštovati moramo interne akte družbe, vrednotenje delovnih mest. In če ni bistvenih sprememb na delovnem mestu, potem uprava nima podlage za kakršnekoli spremembe."

Če ugodijo stavkajočim, se bo vsul plaz zahtev ostalih zaposlenih, so prepričani v Hitovi upravi. V stavkovnem odboru pa odgovarjajo, da je vse okoli vrednotenja delovnih mest v domeni uprave. Ta teden naj bi obe strani vnovič sedli za pogajalsko mizo. In če dogovora ne bo, sledi januarja prihodnje leto stavka Hitovih računovodij, ki bo trajala ves mesec.

Valter Pregelj


Zadnji prispevki