Trenutno se predvaja:
25. februar 2020 ob 07:12 Novice

Stavke v koprski Marjetici ne bo

Pogajalci so se že v petek uskladili glede kolektivnega nezgodnega zavarovanja, sinoči pa še o dvigu plač za 3,65- odstotka. Dodatno so se dogovorili še o pričetku pogajanj za sklenitev nove podjetniške kolektivne pogodbe.
Foto: Radio Koper/Marjetica Koper
Foto: Radio Koper/Marjetica Koper

Vodstvo podjetja in stavkovni odbor sta po šestih urah usklajevanj vendarle podpisala stavkovni sporazum. Najtrši oreh so predstavljale plače. Delavci so zahtevali njihovo zvišanje za 3,65- odstotka in to tudi dosegli, pravi Irena Jaklič Valenti iz Zveze svobodnih sindikatov:

"Prvi dvig osnovnih plač, na katere se bodo delavcem priznali tudi vsi pripadajoči dodatki, stopi v veljavo s 1. marcem 2020. Za izpad projekcije zaradi povišanja plač za januar in februar 2020 pa se bo to v obliki izplačila regresa izplačalo najkasneje do 1. julija 2020."

Že marca se bodo začela pogajanja tudi o novi podjetniški kolektivni pogodbi. Podpisati jo želijo najpozneje do prvega junija letos. Z dogovorom so zadovoljni oboji. Nova obveznost, po mnenju v. d. direktorja Davorja Briševca, za podjetje ne bo preveliko breme:

"Ob prevzemu tega mandata sem razumel zahteve delavcev in dejal, da je možnost zaposlenim zvišati plače. V tem primeru je to dobra stvar za obe strani."

Da bi lažje prenesli zvišanje plač, bodo v podjetju poiskali notranje rezerve in optimizirali poslovne procese.

Jasna Preskar


Zadnji prispevki