Trenutno se predvaja:
17. april 2019 ob 09:14Novice

Stečajni postopek novogoriškega Mipa po desetih letih vendarle v zaključni fazi

Pivka perutninarstvo je pred letom dni odkupila del proizvodnih prostorov v nekdanjem Mipovem obratu Kromberk in preselila celotno proizvodnjo predelave perutninskega mesa. Kako pa poteka stečajni postopek Mipa, ki se je začel pred desetimi leti?
Mojca Dumančič|Mip
Foto: Mojca Dumančič

Stečajni postopek Mipa je eden najbolj zapletenih in s tem trudi dolgotrajnih. O tem, v kakšni fazi je v tem trenutku, stečajni upravitelj Marko Zaman:

"Že nekaj časa potekajo zaključne aktivnosti. V tem trenutku je v teku prenos premoženja, ki ga ni bilo mogoče vnovčiti, na upnike. Zaključujemo s prodajo dveh nepremičnin, ki jih ni smotrno prenašati."

Brez lastnika je ostalo nekaj več kot 50 nepremičnin, vrednost tega premoženja pa je 1,8 milijona evrov. Gre pa za nepremičnine v Kromberku, ki jih ni kupila Pivka perutninarstvo. Nekaj zanimanja je bilo, vendar ločitveni upnik DUTB ni bil zainteresiran za parcialne rešitve. Stečajni upravitelj je lani zaključek postopka napovedoval do sredinee tega leta, zdaj pa naj bi se predvidoma zavlekel do konca leta.

"V Bistvu smo malo odložili aktivnosti, ker ni zaključen še en stečajni postopek, od koder pričakujemo še nek priliv. V končni fazi so pa aktivnosti zaključene."

Zaposleni in bivši zaposleni so bili tekom stečajnega postopka poplačani približno 60-odstotno. Obeta pa se jim še poplačilo iz naslova dveh nepremičnin, ki sta še v prodaji.

"In če bomo upravičeni do vračila DDV-ja. Gotovo bodo zaposleni v nekem delu še poplačani."

Od oktobra lani v obratu Kromberk teče proizvodnja predelave perutninskega mesa Pivke perutninarstvo. Rezultate in načrte bo vodstvo družbe predstavilo na današnji novinarski konferenci.

Ingrid Kašca Bucik


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki