Trenutno se predvaja:
7. julij 2018 ob 11:18Novice

Številne prenove objektov Kobilarne Lipica

Jeseni bodo v Kobilarni Lipica izboljšali pogoje za bivanje in delo lipicancev. Prenovili bodo porodne bokse v hlevih na Borjači in za konje postavili kopalnico s solarijem za sušenje.
Jeseni bodo v Kobilarni Lipica izboljšali pogoje za bivanje in delo lipicancev. Foto: BoBo Foto: Radio Koper

To pa ne bo vse, pravi direktorica Kobilarne Lipica Lorela Dobrinja. "Na novo bomo staro senico preuredili v hlev za bokse, postavili lonžirni krog za mlade konje in uredili manežo …," je naštela.

Če bodo dobili dovoljenja in soglasja, bodo morda konec leta začeli s prenovo hotela Maestoso in bazena. Za naložbo bo na voljo 10 milijonov evrov, prispevalo pa jih bo ministrstvo za gospodarstvo v okviru preoblikovanja Kobilarne Lipica iz javnega zavoda v holding.

Dobrinja napoveduje, da naj bi skozi drevored proti Sežani uredili dvosmerni promet. Na vprašanje, ali ministrstvo za kulturo s spremembo prometnega režima soglaša, Dobrinja pravi, da so "v teku vsi postopki. Nadejam se, da bomo našli skupno rešitev v dobrobit vseh," je dejala.

So pa v kobilarni zadovoljni tudi z letošnjo turistično sezono. Do konca junija so našteli 49 tisoč obiskovalcev, kar je 35 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Do konca leta pričakujejo 119 tisoč gostov. Prihodki v kobilarniškem delu so višji za 9 odstotkov v primerjavi z lani, na turističnem pa za 34 odstotkov, pojasnjuje Dobrinja.

Kar pa zadeva naložbe, jih bi radi končali do leta 2020, ko bo Kobilarna Lipica praznovala 440. obletnico ustanovitve.

Irena Cunja

Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki