Trenutno se predvaja:
26. januar 2021 ob 16:24 Novice

Študenti si želijo čimprejšnje vrnitve v predavalnice pri vseh predmetih

Študenti bi se radi čim prej vrnili v predavalnice pri vseh predmetih. Dolgotrajni pouk na daljavo namreč tudi pri njih zmanjšuje motivacijo za učenje.
 Študenti si želijo predavanj kot nekoč. Foto: MMC RTV SLO
Študenti si želijo predavanj kot nekoč. Foto: MMC RTV SLO

Univerza na Primorskem je danes začela izvajati laboratorijske vaje za študente prvih letnikov Fakultete za vede o zdravju. Za ostale študente si želijo, da bi jim praktični študij lahko omogočili po zaključenem zimskem izpitnem obdobju.

Na Fakulteti za vede o zdravju v Izoli je laboratorijske vaje danes imela prva skupina 15 študentk in študentov prvega letnika zdravstvene nege. Postopoma bodo praktični študij začeli izvajati tudi za vse ostale študente. Kako bo s predavanji, pa trenutno še ni jasno, pojasnjuje namestnik rektorice Aleš Oven: "Mogoče še malo dvomimo, da letos sploh. Mi smo že oktobra sistem zastavili tako, da so bila predavanja in velike skupine na daljavo, medtem ko se je praktični pouk odvijal v prostorih univerze."

Začetek laboratorijskih vaj pozdravljajo tudi v Študentskem svetu primorske univerze. Predsednica Taja Pajmon Rak je izpostavila: "Predavanja še nekako izvedeš online, praktičnega dela pa ne moreš, čeprav ti praktično delo da dvakrat več znanja kot sama predavanja."

Pričakovanj za to študijsko leto študenti tako rekoč nimajo več, še pove predsednica: "Ker se stvari spreminjajo prehitro in preveč nepričakovano. Želje pa so seveda, da bi se čimprej čim več vsebin začeli izvajati v živo."

Zaradi dolgotrajnega učenja na daljavo se tudi študenti soočajo s težavami. Predsednica Taja Pajmon Rak pove: "Recimo kakšna dva meseca da tudi pri študentih pada motivacija. Na univerzi je veliko tujcev, ki so se vrnili domov. Ti imajo težave s slovenščino, na primer, ker je doma ne vadijo."

Na Univerzi na Primorskem so danes skladno z začetkom praktičnega študija zaključili tudi testiranja za visokošolske učitelje, ki bodo v stiku s študenti ta teden in v ponedeljek. Vsi testi so bili negativni.

Lea Širok


Zadnji prispevki