Trenutno se predvaja:
3. januar 2018 ob 17:08Novice

Svet delavcev Luke Koper je podprl Zadelovo upravo

Kljub temu, da so predstavniki zaposlenih prejšnji teden ostro nasprotovali nameram nadzornikov, so sprejeli njihovo odločitev. Ustanovili pa so delovno skupino, ki bo preučila vzroke za odpoklic Matićeve uprave.
Dimitrij Zadel, Metod Podkriznik in Irma Gubanec
Metod Podkrižnik, Dimitrij Zadel in Irma Gubanec Foto: BoBo/Novi člani uprave: Metod Podkrižnik, Dimitrij Zadel in Irma Gubanec

Svet delavcev Luke Koper je na današnji seji obravnaval razmere po petkovi razrešitvi stare uprave pod vodstvom Draga Matića in imenovanju nove pod predsedstvom Dimitrija Zadela. Na seji je bila tudi nova vodstvena garnitura, ki so jo ustoličili nadzorniki. Že na začetku mandata jo čaka vrsta izzivov.

Svet delavcev že običajno zaseda prvi delovni dan po seji nadzornikov. Na tokratno sejo so povabili tudi novo upravo - Irmo Gubanec, Metoda Podkrižnika in predsednika Dimitrija Zadela, ki je po seji dejal: "Vzdušje je bilo prijateljsko, tvorno, konstruktivno ..."

Prejšnji teden so na zboru delavcev sprejeli pet sklepov. Danes je predsednik sveta delavcev Mirko Slosar dejal: "Prezgodaj je še, da bi delali kakšne načrte, ampak mi upamo, da bo uprava delala dobro. Našo podporo imajo in upam, da bomo vsi skupaj peljali to našo Luko naprej. Naj povem še, da je bila formirana delovna skupina, ki bo preverila tudi zadeve čisto tehnične narave glede dela nadzornega sveta. Malo bomo preštudirali tudi nekaj vzrokov za odpoklic bivše uprave."

Novo upravo najprej čaka priprava poslovnega načrta za tekoče leto. Nadzorniki so poslovni načrt uspešne Matičeve uprave večkrat zavrnili in prav zanimivo bo, kako se bo z njim spopadla nova uprava. Poleg se bo morala ukvarjati z izvajalci pristaniških storitev in razvojnimi načrti pristanišča na čelu s podaljšanjem prvega pomola.

Prispevek Lada Bandlja:


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki