Trenutno se predvaja:
7. avgust 2018 ob 17:54Novice

Švicarki zaradi neprimernega ravnanja odvzeli pse

Koprski policisti so v zadnjem mesecu štirikrat obravnavali državljanko Švice, ki je v zaprtem avtomobilu na parkiriščih od Kopra do Lucije puščala svoje tri pse. Včeraj je inšpektor pse ženski le odvzel.
Pse, ki so jih danes odvzeli lastnici, so prejšnji teden reševali iz pregretega avtomobila v Luciji. Foto: Facebook/Milan Petrovič

Prvič so policisti Švicarko obravnavali 13. julija, ko je v Kopru tri pse pustila v vozilu z odprtimi stekli in vodo. Veterinarski inšpektor je takrat ocenil, da psi niso bili ogroženi, zato ji je izrekel opozorilo. Znova so se policisti s 46-letnico srečali minulo sredo, ko je v Luciji dva psa pustila v vozilu na soncu. Bila sta brez vode, stekla pa le delno spuščena, po pripovedovanju prič je ženska enega od psov tudi brcala. Veterinarski inšpektor takrat ni prišel na kraj, si je pa lastnica poleg kazni zaradi zanemarjanja živali z žaljenjem policistov in neprimernim obnašanjem prislužila še globo v višini 1105 evrov. Novo globo so ji izrekli v soboto, ko so občani ponovno obvestili policiste, da je pse pustila v avtu najprej v koprski garažni hiši in nato pri pošti. Še pred prihodom veterinarske inšpektorice se je odpeljala v Italijo. Včeraj so jo po obvestilu občanov ponovno izsledili v Kopru, ko je, tokrat v senci in z delno odprtim oknom na vratih, pustila dva psa. Inšpektor je nato le odredil začasen odvzem psov.

Policija je ob tem primeru, ki je močno odmeval v javnosti, pojasnila, da policisti niso strokovno usposobljeni za oceno stanja živali, prav tako tega ne morejo opredeliti občani. Zato policija poudarja, da je toliko bolj pomembna prisotnost uradnega veterinarja.

Mateja Rolih Maglica


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki