Trenutno se predvaja:
17. junij 2019 ob 14:56 Novice

Tabor začenja prvoligaško nogometno sezono

Načrtno delo se je Kraševcem obrestovalo, navijači Tabora bodo po dolgih letih spremljali prvoligaški nogomet.

Premor med dvema nogometnima sezonama je pri nas zelo kratek, to še zlasti velja za nogometaše sežanskega Cherrybox 24 Tabora, ki je po drugem mestu v drugoligaškem prvenstvu moral v kvalifikacijo za popolnitev prve lige. Na primorskem dvoboju je padla Gorica in po 18 letih so Kraševci spet med slovensko nogometno elito. Jedro ekipe, ki si je priborilo prvoligaško vozovnico bo ostalo v Sežani, bolj ali manj pa je jasno, da odhaja prvi strelec rdeče-črnih Ibou Kebe.

Tabor se bo okrepil z nekaj novimi nogometaši, imena so za zdaj še skrivnost. V klubu načrtujejo tudi prenovo stadiona. Poslovni direktor Saša Gulič: "Tudi v interesu občine je, da bo treba urediti komentatorska mesta in druge stvari na stadionu, za to bo potreben finančni vložek. Javno pozivam občinski svet, da se bodo morale stvari letos in prihodnje leto ustrezno rešiti, sicer bomo primorani iskati alternativo. Mislim, da to ne bi bilo v interesu nikogar."

Trener Andrej Razdrh je v pretekli sezoni dobro postavil ekipo, vsak igralec je optimalno izpolnil začrtane naloge na igrišču. Poznalo se je homogeno delo vseh operativcev v klubu, vsi so vseskozi delali za skupni cilj. Po današnjem sprejemu pri županu Davidu Škabarju bo ekipa opravila lažji trening, jutri pa bodo nogometaši že vadili na polno. V petek se bodo Sežanci znašli v prvoligaškem žrebu na Brdu pri Kranju, kraški nogometni navdušenci pa že željno pričakujejo tekme z Mariborom, Olimpijo in drugimi člani elitne druščine.

Podobno kot v lanski sezoni bo Primorsko med elito zastopal zgolj en klub, lani je bila to Gorica, letos jo bodo zamenjali Sežanci.

"Na začetku projekta smo si zadali visoke cilje, lahko povem, da imamo v načrtu, da leta 2023 igramo tudi v Evropi," je povedal Gulič, ki je vseskozi nekakšna desna roka direktorja Davorja Škerjanca.

Primož Čepar

Saša Gulič je bil gost Iztoka Novaka - Easyja v oddaji Nedelja na športnih igriščih. Pogovor lahko poslušate prek povezave na naslovni fotografiji.


Zadnji prispevki