Trenutno se predvaja:
10. januar 2020 ob 17:06 Novice

Terme v Brdih: podpis pisma o nameri z italijanskimi vlagatelji

Terme v Goriških brdih so želena, a neuresničena zgodba že približno dve desetletji. Po neuspeli izkušnji z briško-avstrijskim partnerstvom naj bi zdaj projekt izpeljali italijanski vlagatelji.
Foto: Katja Munih
Foto: Katja Munih

Italijanski predstavniki so danes z občino Brda podpisali pismo o nameri za projekt Spa Resort Terme Brda. Ta bo umeščen med Medano in Fojano, naložbena vrednost naj bi znašala 50 milijonov evrov ali celo več, italijanski vlagatelji pa so za ta namen že odprli podružnico v Novi Gorici.

Z briškimi termami naj bi se zdaj spoprijeli Italijani v okviru investicijskega sklada Private Value. Odgovorni koordinator Giuseppe Forlanelli napoveduje turizem na visoki ravni, med gosti briškega Spa centra bo nogometna ekipa Barcelone in filmski igralec George Clooney, zato si želi uresničitve tega projekta: In če se stvar dobro razplete, se bo z veseljem celo preselil v Brda, da bo vseskozi zraven, zagotavlja Forlanelli. Resort bo zasedal površino 150 tisoč kvadratnih metrov, s približno 160-imi sobami, 30-imi stanovanji, 40-imi dodatnimi stanovanji za starejše, novost pa so vile, povzema vsebino arhitekt Alessio Prinčič in poudarja, da ne gre samo za terme:

"Ampak hoče biti začetek neke spremembe v eko in turističnem sistemu."

V Brdih podpisali pismo o nameri za projekt Spa Resort Terme Brda. Foto: Katja Munih

Župan Brd Franc Mužič verjame, da bo do konca marca končan odkup zemljišč, z vodo ne bo težav, prav tako ne z ostalo infrastrukturo, zagotavlja:

"Vedno je bil problem ne samo investicijski kapital, ampak upravljanje. Gospod Forlanelli je za to poskrbel in upajmo, da bo ta stvar stekla."

V Spa Resortu Term Brda je predvidenih od 80 do 100 delovnih mest, a terminskega načrta za njegovo uresničitev še ni, priznavajo nosilci projekta.

Valter Pregelj


Zadnji prispevki