Trenutno se predvaja:
4. april 2021 ob 11:02 Novice

Tržaška konfeterija ponuja čokoladne dobrote po meri

Ob velikonočnih praznikih si najbolj sladkosnedi radi privoščijo tudi čokoladne pirhe.
Slika je simbolična. Foto: Shutterstock
Slika je simbolična. Foto: Shutterstock

Najmlajše sicer bolj kot čokolada pritegne presenečenje, ki se skriva v čokoladni lupini. Tržaška konfeterija z dolgoletno družinsko tradicijo ponuja prav posebno storitev, saj kupcem zagotavlja, da bo njihovo darilo resnično po meri.

Čokoladni zajčki, piščančki, kokoške in jagenjčki ter seveda jajčka vseh velikosti in okusov. Kdor pa želi svoje najbližje presenetiti s skrbno izbranim darilom, ima v tržaški trgovini s konfeti in drugimi sladkarijami priložnost, da presenečenje skrijejo v čokoladno lupino. In kaj ljudje podarjajo? Lastnik konfeterije Danieli, David Danev: "Veliko je ur, sicer ima Trst tradicijo ur, pa denar in kaj za otroke, kakšne specifične igrače."

Za taka čokoladna jajca je potrebno odšteti od 30 do 80 evrov, odvisno od velikosti lupine oziroma darila, ki ga želijo skriti vanjo. Posameznikovim željam prilagodijo tudi dekoracijo in okus čokolade, dodaja Danev: "Mlečna je standardna, če stranka ne ve, kaj je določeni osebi všeč, gre na mlečno. Po navadi pa izberejo temno in tu, v Trstu, pistacijo, ker imamo veliko Siciljancev, ki uživajo v pistaciji."

Poleg dveh trgovin v Trstu ima družina Danev konfeterije tudi v Gorici, Tržiču in Kopru. Zaradi omejitev gibanja med občinami je strank manj kot običajno, a kljub temu ohranjajo vse zaposlene. V Trstu imajo trenutno odprto zgolj eno trgovino, previdnejši pa so letos bili tudi pri nakupu blaga, saj so bili lani, zaradi popolnega zaprtja v spomladanskem času, primorani veliko dobrot zavreči.

Špela Lenardič


Zadnji prispevki