Trenutno se predvaja:
9. februar 2018 ob 17:02Novice

Tudi policija išče mlade moči

Policija se povsod po Sloveniji sooča s kadrovskim pomanjkanjem, najbolj ga občutijo na območju koprske policijske uprave. Tudi zato se Višja policijska šola poskuša predstaviti mladim v čim lepši luči.
Foto: BoBo

Policijsko delo je odgovorno in zahtevno, usmerjeno v zagotavljanje pomoči ljudem in varnosti, pravi vodja policijskega okoliša na piranski policijski postaji Matej Družina, ki je v policijskih vrstah zadnjih dvajset let: "Ta poklic se mi je zdel od začetka zanimiv, morda zato ker, vsebuje kup izzivov, težkih nalog, hkrati pa tak način lahko pomagaš ljudem, si lahko vesel, da lahko to storiš. Seveda je poklic policista široko odprt, k temu moramo dodati sodelovanje z lokalno skupnostjo, vsemi institucijami, ki so na terenu, v skupnem cilju zagotavljanja boljših varnostnih razmer."

Na slovenskih policijskih postajah se soočajo s kadrovsko podhranjenostjo. Največ policistov primanjkuje na območju koprske uprave, kjer je zasedenost od vseh sistematiziranih mest okrog 70-odstotna. Potrebe se glede na področja in intenziteto dela spreminjajo, pravi vodja Službe generalnega direktorja policije na Generalni policijski upravi, Tomaž Pečjak: "Trenutno najbolj potrebujemo kadre na področju Ljubljane, Kranja, Celja in Nove Gorice."

V teh dneh je za kandidate, ki bi želeli v policijske vrste, odprt razpis: "Če povemo za preteklo leto, je bilo nekje 800 prijav, sprejetih je bilo dobrih sto kandidatov. Mi načrtujemo da bi se za višješolski študij odločilo nekje do 150 kandidatov. Po uspešno opravljenem drugem letniku so razporejeni na policijske enote, glede na naše delovne potrebe."

Kandidati se lahko prijavijo do 8. marca, pogoji pa so objavljeni na spletni strani policije.

Prispevek Tjaše Lotrič:


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki