Trenutno se predvaja:
17. september 2019 ob 12:05 Novice

Tukaj je najmanjši zatemnjevalnik luči na svetu

Novogoriška družba GOAP, sicer vodilni svetovni inovator Z- Wave modulov za pametne hiše, ki ima tudi kar 50 odstotni delež na področju avtomatizacije kabin za največje potniške ladje na svetu, je razvila in trgu pred dnevi predstavila nov izdelek.
Radio Koper
Najmanjši zatemnjevalnik luči (dimmer) na svetu je doživel izjemno pozornost strokovne javnosti na največjem sejmu tovrstnih izdelkov v Združenih državah Amerike. Foto: Goap

V Goap-u, visokotehnološkem podjetju iz Solkana, kar tretjino prihodkov namenijo raziskavam in razvoju. Z blagovno znamko produktov za pametne hiše Qubino so prisotni v 65. državah sveta. Najnovejši produkt - zatemnjevalnik za vse vrste svetil, je brez dvoma velik dosežek v svetovnem merilu. Direktor Goap-a Leon Kralj:

"Ta zatemnejvalnik ima kar veliko prednosti, kar smo reševali v štartu, je seveda njegova majhnost. Cilj nam je bil naredit najmanjšega, to avtomatsko pomeni, da ga je najlažje montirat oziroma inštalirat. Ta zatemnjevalnik se da, prvič odkar obstajajo, montirat v vsako stanovanje, oz. v vsako hišo, brez da bi kakršnekoli spremembe delali v elektro instalaciji."

Produkt so razvijali dve leti, ga tržišču prvič predstavili na največjem sejmu za naprave za pametne hiše v Združenih državah in doživeli velik uspeh.

"Posebnost tega sejma je za nas to, da je naš produkt predstavil predsednik najpomembnejšega združenja za pametne hiše, to je gospod Michel Clain, ki je istočasno, ko je predstavljal naš produkt, dobil tudi življenjsko nagrado za 30 let dela."

Zatemnnejvalnik bodo najprej tržili v Evropi in na Bližnjem vzhodu, v roku nekaj mesecev pa tudi v ZDA. Sicer pa že razvijajo tri nove produkte.

"Dva produkta bosta inovacija, za kar si obetamo ogromne prihodke v naslednjem letu."

Trenutno imajo v prodaji 14 produktov za pametne hiše, večina jih je inovativnih.

Ingrid Kašca Bucik


Zadnji prispevki