Trenutno se predvaja:
28. januar 2021 ob 10:11 Novice

Turističnemu združenju Portorož v bran vidni predstavniki portoroškega turizma

Piranski socialni demokrati predlagajo reorganizacijo Turističnega združenja Portorož v javni zavod za turizem. Na ta način, pojasnjujejo, bi zagotovili tudi večjo transparentnost delovanja in porabe 1,2 milijona evrov na leto iz občinskega proračuna.
Foto: BoBo
Foto: BoBo

Na predlog se je z odprtim pismom odzvalo 27 vidnih predstavnikov portoroškega turizma. Kot so zapisali, gre za neutemeljen predlog, ki ne ponuja pravih rešitev, trditve o netransparentnosti delovanja združenja (TZP) pa so zavajajoče. Z javnim zavodom bi turistično gospodarstvo izgubilo vpliv. V piranski občini ob tem poudarjajo, da bi bil javni zavod veliko bolj izpostavljen pritiskom lokalne politike.

O tem so prepričani tudi podpisniki omenjenega pisma s prvopodpisanim Borutom Fakinom, direktorjem družbe Vinakoper in nekdanjim direktorjem trženja Hotelov Bernardin. Vodstvo piranske občine sicer pozivajo, naj se aktivneje vključi v blaženje krize in iskanje rešitev za razvoj turizma.

Med drugim predlagajo imenovanje podžupana za turizem, tesnejše povezovanje TZP-ja in Avditorija Portorož, vzpostavitev turistične organizacije štirih istrskih občin in enovite turistične destinacije. Pri iskanju rešitev pa se je, kot navajajo, potrebno izogniti slepemu sledenju ozkim političnim ciljem ali zasebnim interesom.

Tudi po mnenju direktorja TZP, Igorja Novela, je ozadje predloga o reorganizaciji v javni zavod zgolj politično. Vodila naj bi ga želja po vplivu na delitev turističnega denarja in na imenovanje novega direktorja. Razpis za to mesto se namreč zaključi prvega februarja. Doslej naj bi prispele tri prijave, med njimi tudi Novelova: "Verjamem, da smo delali dobro, lahko delamo še boljše. Zastavili smo določen način dela, in verjamem, da bodo kontinuiteta in nadaljnje aktivnosti TZP dvignile na še višjo raven."

Novel, ki mu mandat poteče v začetku maja, še dodaja, da se je število članov v petih letih povečalo z 12 na 25 in da Turistično združenje Portorož postaja proaktivna lokalna turistična organizacija, torej takšna, ki ne skrbi le za trženje destinacije, temveč tudi vodi in usmerja razvoj turizma v občini.

Lea Širok


Zadnji prispevki