Trenutno se predvaja:
10. september 2019 ob 11:57 Novice

Turistično-informacijski center v Ajdovščini ob koncu turistične sezone na novi lokaciji

Nedavno je v središču Ajdovščine pričel delovati nov center, kjer bodo turisti dobili informacije o lokalnih zanimivostih. Prejšnja informacijska točka je bila manj obiskana, saj se je nahajala na mestnem obrobju.
Radio Koper
V Ajdovščini beležijo vse več turistov. Zdaj jim namenjajo še nov turistično-infromacijski center. Foto: Ivana Zajc/Radio Koper

TIC Ajdovščina je zadnjih osem let deloval na precej oddaljeni lokaciji zunaj središča mesta, v ajdovski Hiši mladih na Palah. Pred kratkim se je preselil na novo lokacijo na Prešernovi ulici v središču mesta, ki je nekakšna ajdovska umetniška ulica, saj se na njej nahajajo tri likovne galerije. Nov turistično-informacijski center je financirala občina, ki je z lastniki stavbe podpisala najemno pogodbo. Pod prenovo stavbe, ki ima zanimivo trikotno arhitekturno zasnovo, se je podpisal ajdovski arhitekturni studio Pikaplus, ki je prostor oblekel v les in predvidel mnogo sedišč. Na osrednji steni je velik zemljevid Vipavske doline z lokalnimi zanimivostmi. Center ne nudi le informacij o znamenitostih regije, ampak je zasnovan kot sodobno opremljen prostor za srečevanja, kot je povedala Kristina Pelicon:

»Obiskovalci našega TIC-a bodo imeli tu na voljo brezplačen internet, lahko bodo tudi napolnili svoje mobilne naprave, se malce sprostili in prisluhnili informacijam, ki jih bomo nudile turistične informatorke.«

Novi turistično-informacijski center so sicer odprli šele ob koncu letošnje turistične sezone. Kristina Pelikon razlaga, da so se za to odločili, da s selitvijo sredi sezone ne bi odvrnili turistov.

Ivana Zajc


Zadnji prispevki