Trenutno se predvaja:
25. september 2020 ob 05:57 Novice

Učinkovito odzivanje na spremembe zahteva nove pristope v podjetjih

Kadroviki vidnejših obalnih podjetij so se na povabilo koprske ljudske univerze in Zveze svobodnih sindikatov Slovenije srečali na posvetu v Kopru.
Tokratni posvet so izvedli v prostorih Naravnega rezervata Škocjanski zatok. Foto: Ljudska univerza Koper
Tokratni posvet so izvedli v prostorih Naravnega rezervata Škocjanski zatok. Foto: Ljudska univerza Koper

Osvetlili so pomen kadrovske strategije in dobili priložnost, da spoznajo dobre prakse, ki so jih podjetja vzpostavila v času epidemije koronavirusa. Izmenjava dobrih praks med podjetji in učinkovito odzivanje na spremembe je bila namreč rdeča nit posveta, saj je epidemija pred zaposlene in delodajalce postavila vrsto izzivov, je povedala Irena Valenti iz Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Primorske. "Izkazalo se je, da so bili nekateri zelo dobro organizirani, imeli so tudi dovolj razpoložljivih kadrov. Izkazalo pa se je tudi, da so nekateri povsem nepovezani, da niso imeli pravih informacij in so bili prepuščeni sami sebi. Tukaj vidimo dodatno vrednost, da povežemo eksperte na tem področju."

Udeleženci posveta so spoznali uspešen projekt ajdovskega Mlinotesta in tamkajšnje ljudske univerze, s katerim so spremenili način dela z zaposlenimi. Med drugim so uvedli mentorstvo, dolgoročnejši cilj pa je ugled podjetja, na katerega bi bili zaposleni ponosni in ga promovirali kot dobro podjetje. Ta cilj zasledujejo tudi v Kobilarni Lipica, je povedala Kristina Čater Radovič: "To je nekaj, kar bi radi da zaživi. Ravno branding pri zaposlenem je tisti ključni element, ki bi ga radi zgradili."

Koprska ljudska univerza je z evropskimi sredstvi dobro opremljena in ponuja številna izobraževanja za razvoj kadrov, ki so za podjetja brezplačna. "Zanimanje med delodajalci je, a predvsem za krajša izobraževanja s hitrimi rezultati. Manj pa je zanimanja za projekte, ki so na dolgi rok zelo dragoceni, a zahtevajo večmesečni angažma podjetja", je izpostavila direktorica koprske ljudske univerze Kristina Udovič Kocjančič.

Vesna Potočar Godnič


Zadnji prispevki