Trenutno se predvaja:
15. oktober 2019 ob 10:09 Novice

Upravni center Koper še ni pripravljen za 330 javnih uslužbencev

Ministrstvo za javno upravo bi moralo že prevzeti nov upravni center v Kopru, tako, da bi se številne službe, ki so zdaj razseljene po mestu, selile. Zaradi zamude bo država gradbincu zaračunala kazen.
Radio Koper
Upravni center je "ujet" med novi bazen in športno dovrano. Foto: Radio Koper/Tjaša Škamperle

Podjetje Grafist je januarja lani z Ministrstvom za javno upravo sklenilo pogodbo o lizingu za gradnjo novega upravnega centra. Prvi rok za končanje je bil julij, drugi, podaljšan september. Uroš Koročec z Direktorata za stvarno premoženje:

"Do danes tega objekta nismo mogli prevzeti, ker nima uporabnega dovoljenja. Tehnični pregled je bil opravljen, ugotovljene so bile nepravilnosti, ki jih investitor odpravlja. Upamo, da bomo prevzeli v čimkrajšem času."

Podjetju, ki gradi upravni center na Bonifiki, bodo zaradi tega zaračunali pogodbeno kazen:

"Kazen znaša med 2200 in 2500 evri na dan."

V Grafistu se s tem ne strinjajo, za zamudo so krivijo druge. In kakšen je načrt selitve?

"Načrt selitev je tak, da se najprej selijo uslužbenci Finančne uprave, nato Geodetske uprave in inšpekcijske službe, nato nazadnje Upravna enota."

To je nenavadno, glede na to, da so prav prostori upravne enote najbolj neprimerni in kot so ves čas trdili zaposleni, nevarni. S tem načrtom so se na Upravni enoti strinjali. Prostore na Trgu Brolo bodo vrnili lastnici, to je občini. Ali se bodo v nov upravni center selili uslužbenci Finančne uprave, ki so zdaj v Sežani? Na Fursu pravijo, da ni bila sprejeta še nobena dokončna odločitev.

Tjaša Škamperle


Zadnji prispevki