Trenutno se predvaja:
7. februar 2019 ob 08:37 Novice

Upravno sodišče je zavrnilo pritožbo Borisa Popoviča

Nekdanji župan je menil, da so bile na lokalnih volitvah storjene takšne nepravilnosti, da bi bilo potrebno vnovično štetje glasovnic.
MMC RTV SLO/Mitja Volčanšek|Sejo volilne komisije je v začetku spremljal tudi Boris Popovič.
Ali se bosta Boris Popovič in odvetnik Franci Matoz po zavrnitvi Upravnega sodišča obrnila na Ustavno sodišče, še ni znano.
Radio Koper

Aleš Bržan želi začeti v miru uresničevati program. Prva naloga bo uskladitev želja in možnosti v proračunu za to leto. Radio Koper

Boris Popovič je želel ponovno štetje vseh glasovnic, to je utemeljeval z mahjno razliko v številu glasov med njim in Alešem Bržanom in s tem, da so s ponovnim štetjem na enem od volišč že ugotovili napake v štetju. Ponovnega štetja vseh glasov zaradi mahjne razlike zakon ne dopušča, pravijo Upravni sodniki oz. bi bilo mogoče, če bi bilo izkazano, da je do napak pri štetju prišlo na vseh voliščih. Sodniki so pritrdili Popovičevi pritožbi, ker volilcu ni bilo omogočeno glasovanje na domu, a da en glas ne bi mogel spremeniti izida glasovanja.

Popovičev odvetnik Franci Matoz pravi:

"Z odločitvijo sem delno zadovoljen, kajti upravno sodišče ugotavlja, da so posamezne kršitve bile. Ugotavlja tudi nekatere kršitve, ki jih je občinska volilna komisija je zavračala. A je sodišče v zaključku te sodbe sklenilo, da nismo uspeli izkazati, da bi te kršitve lahko spremenile izid volitev."

S Popovičem se še nista odločila, ali se bosta pritožila na Ustavno sodišče. Aleš Bržan je takšno odločitev Upravnega sodišča pričakoval. A kljub temu v zadnjem mesecu ni mogel mirno županovati.

"Veseli me, da je to poglavje zdaj za nami, da lahko začnem nemoteno in neobremenjeno izvajati razvojni program in razvojne načrte v naši občini. Ekipa je že pripravljena, zaenkrat je bila na čakanju. Občinski proračun je tudi v veliki meri že pripravljen, čas je da svoj program začnemo izvajati", je dejal Bržan.

V ponedeljek je imenoval podžupanjo Jasno Softić, predvidoma v ponedeljek bo še ostale. V tem času poteka tudi izbor novega direktorja Rižanskega vodovoda, občina pa mora objaviti še razpis za novo vodstvo Marjetice.

Tjaša Škamperle


Zadnji prispevki