Trenutno se predvaja:
13. september 2019 ob 11:28 Novice

Urejajo površine za športnike in rekreativce

Občina Ajdovščina je v preteklih tednih začela z urejanjem Športnega centra Pale, kjer je na voljo več površin za športno udejstvovanje. Napovedujejo celovito prenovo skate parka, uredili pa bodo tudi nov športno rekreacijski center.
Radio Koper
Bivše garaže za tanke bodo postale športni prostori. Foto: Meta Škvarč/Radio Koper

Poleg že obstoječe kolesarske pump proge urejajo prostor za pranje koles. Sosednji skate park pa bo v okviru projekta Moja pobuda deležen celovite prenove. Ta znaša 15 tisoč evrov. Dela obsegajo več faz, do konca oktobra bodo postavili novo skate rampo. Ajdovski župan Tadej Beočanin:

»Je pa vsak element zase že dovolj. Tako da že prvo, kar bo letos postavljeno, je dovolj za to, da se uporablja. V bistvu se ga bo nadgrajevalo z vsakim letom.«

Največje prenove bodo deležne nekdanje tankovske garaže, kjer bo prostor za različne športne dejavnosti. Občina je v postopku pridobivanja gradbenega dovoljenja, v kratkem bodo začeli tudi z izbiro izvajalca za nov športno rekreacijski center.

»Ki bo predvsem namenjen alpinistom, torej alpinistični center v enem delu, v drugem delu bodo splošne telovadnice in tudi telovadnice, ki bodo predvsem namenjene plesnim klubom, torej plesne dvorane.«

V garažah ima že sedaj svoj prostor tudi Kolesarski klub Črn trn, ki ga uporablja predvsem za skladišče. Po besedah tajnika kluba Tilna Jejčiča upajo, da bodo ostali v Palah:

»Ker drugih klubskih prostorov nimamo, smo v dogovoru z občino, da bodo v novih prenovljenih garažah še naprej naši prostori, v katerih naj bi imeli shranjene rekvizite, različna orodja, majhno delavnico za popravilo in servis koles in tudi morda kakšno pisarno, ki jo bi uporabljali predvsem pri raznih prireditvah.«

Ureditev športnih površin bo pomenila tudi bolj varen dostop, s to največjo naložbo pa naj bi začeli v začetku prihodnjega leta, še dodajajo v ajdovski občinski upravi.

Meta Škvarč


Zadnji prispevki