Trenutno se predvaja:
15. oktober 2020 ob 06:30 Novice

V Ajdovščini bo zrasla Hiša dobre volje

Podobno kot v Komnu bo tudi v Ajdovščini zaživela Hiša dobre volje pod okriljem novogoriškega doma upokojencev.
V Hiši dobre volje bo dopoldneve v prijetni družbi lahko preživljalo 20 starostnikov. Foto: Pixabay
V Hiši dobre volje bo dopoldneve v prijetni družbi lahko preživljalo 20 starostnikov. Foto: Pixabay

Omenjeni dom je pridobil slabih 700 tisoč evrov nepovratnih sredstev za gradnjo novega dnevnega centra za starejše. Zrasel bo v Palah, kjer je občina v ta namen kupila nepremičnino.

Občina Ajdovščina se je za ureditev dnevnega centra za starejše v Palah najprej dogovarjala z ajdovskim domom starejših občanov, a ker je svet zavoda poleti investiciji prižgal rdečo luč, so se obrnili na novogoriškega. Potrebe po dnevnem varstvu so zaznali tako na terenu kot v okviru občinske koordinacijske skupine za reševanje problematike starejših, pravi vodja oddelka za družbene dejavnosti, Katarina Ambrožič: "Tovrstne pomoči starejšim najbolj primanjkuje, ker je neka vmesna oblika med pomočjo na domu in institucionalnim varstvom."

O programu, ki se bo v njem izvajal, direktor Doma upokojencev Nova Gorica, Bojan Stante:
"Gre za animacijo, program, katerega namen je zagotoviti prijetno preživljanje dopoldnevov uporabnikov. V obeh hišah bosta delali dve delavki in en javni delavec."

Ajdovska občina v okviru načrtovane nove stanovanjske soseske na Ribniku namerava urediti še en prostor za dnevno varstvo: "Poskusili bomo narediti nekaj, kar je komplementarno, česar ne bodo omogočali v Palah, da bo res čim bolj široka ponudba."

Hiša dobre volje v Palah bo zaživela predvidoma konec leta 2022.

Karin Zorn Čebokli


Zadnji prispevki