Trenutno se predvaja:
12. marec 2018 ob 18:33Novice

V Ajdovščini bo župan spet kandidiral, drugi še razmišljajo

Tadej Beočanin se bo jeseni potegoval za drugi mandat. Na prejšnjih volitvah je v drugem krogu premagal Marjana Poljšaka. Ta pravi, da nima ambicije spet kandidirati, ampak letaki, ki jih razpošilja med občane, dajejo drugačen vtis.
Sedež Občine Ajdovščina. Foto: Radio Koper

Tadej Beočanin je potrdil, da se bo potegoval za drugi mandat. Njegove glavne obljube, s katerimi je prepričal volivce pred štirimi leti, so bile: prenova mestnega središča, 300 novih delovnih mest in 90 novih neprofitnih stanovanj. Prvo pravkar uresničuje, s čimer je razburil nekatere stanovalce in podjetnike v starem mestnem jedru. Za spodbude in ukrepe za gospodarstvo občina letno namenja okrog 2 milijona evrov. V obrtnih conah ob hitri cesti je oddanih že najmanj devet zemljišč. V občinski upravi pravijo, da so v njegovem mandatu našteli blizu 800 novih delovnih mest. Nova stanovanja še ostajajo v načrtih.

In kdo bi lahko bili protikandidati?

Imena še niso znana. Svojega kandidata bo zagotovo imela Zveza za Primorsko. Obstaja pa možnost, da bodo z več strankami predlagali skupnega. Širši izbor imajo v SDS, ime bo znano po državnozborskih volitvah. Marjan Poljšak, ki je bil župan štiri mandate in pol, je dejal, da nima ambicije ponovno kandidirati. Če pa ga bodo njegovi zavezniki javno pozvali, še dodaja, se je pripravljen boriti in žrtvovati v dobro skupnosti. Tino Mamić, ki se je pred štirimi leti potegoval za župansko mesto kot kandidat Liste Čaven pravi, da je ponovno sodelovanje liste, tudi z njegovim imenom, še v božjih rokah. V Desusu, Listi Srce in Levici še ni končne odločitve, o svojem sodelovanju na volitvah še razmišlja tudi kandidatka NSi na minulih volitvah Nadja Ušaj Pregeljc. Kandidata pa zagotovo ne bo imela Stranka modernega centra.

Prispevek Karin Zorn:


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki