Trenutno se predvaja:
24. november 2020 ob 09:59 Novice

V Ankaranu trgovina s ponudbo lokalno pridelane hrane

Ankarančanom se prihodnje leto obeta nova trgovina. Domačini so na občino že v preteklosti naslovili pobudo, da bi, poleg tiste v središču Ankarana, imeli še eno trgovino.
Foto: BoBo
Foto: BoBo

Tako so na zadnji dopisni seji svetniki dali zeleno luč za nakup parcele, kjer bodo uredili novo enoto.

Potreba po še eni trgovini je največja v času poletne turistične sezone, ko se število prebivalcev v občini Ankaran poveča kar za trikrat. Uredili naj bi jo na zemljišču, kjer se zdaj nahaja hladilnica ob glavni cesti in vhodu v naselje Ankaran.

"Nakup bomo izvedli do konca leta, prihodnje leto pa naj bi odločali o trgovcu," je povedal direktor občinske uprave, Iztok Mermolja, in izpostavil, kaj bo prednost trgovca, ki se bo potegoval za trgovino v Ankaranu: "Zagotovo bo ponudba lokalno pridelane hrane ključna prednost."

Na občini pa so posebno pozornost namenili tudi načrtu upravljanja Krajinskega parka, ki je najpomembnejši dokument vsakega zavarovanega območja narave.

Načrt natančno opredeljuje razvoj vsebin in dela v parku, je izpostavila podžupanja Barbara Švagelj: "Tako iz stališča sodelovanja s prebivalci kot z izobraževalnimi ustanovami. Tudi sama izobraževalna dejavnost parka je opredeljena v načrtu. Učne poti, vodenja, vse vsebine, ki jih kot park lahko nudimo obiskovalcem."

Načrt upravljanja naj bi bil vsebinsko zaključen ter usklajen z Zavodom za varstvo narave in pristojnim ministrstvom do konca leta 2023.

Vesna Potočar Godnič


Zadnji prispevki